Молочний улун чай Те Гуань Інь Цзинь Сюань Преміум 100 г, справжній елітний зелений китайський чай Тігуанінь
Цзинь Сюань улун, він же «Золотий Лілія», «Вогняна квітка» — один із найяскравіших представників тайських улунів. Культивований у Тайвані на досвідченій чайній станції, цей сорт набув нових унікальних властивостей у високогір'ї Таїланду, об'єднавши в собі секрети перевірених технологій і переваги місцевого клімату. Багата композиція смаку, енергетика, свіжість і вершково-квітковий аромат роблять Цзинь Сюань одним із найцікавіших світлих чаїв.
Тайські улуни багато в чому схожі на тайванські, насамперед, через загальну технологію виробництва. Високогір'я забезпечує належний рівень вологості та перепаду температур, а багатий ґрунт і натуральні добрива сприяють накопиченню в чайному листі великої кількості корисних речовин. Вогняний Квітка збирають 4 рази на рік, найцікавіші осінні та весняні збирання.
Основа чайної сировини — 3, а іноді й 4 верхні чайні листи з короткими держаками. Чай Цзинь Сюань ферментується сильніше, ніж Ті Гуань Інь Цин Сян (свіжий аромат) — готове чайне листя мають темно-зелений колір із червоною облямівкою з боків. У технологічному ланцюжку наявні ті ж стадії — сушіння, струшування, легке обсмажування, скручування. Окремі стадії повторюють по кілька разів. В підсумку отримують чай сильного скрутки, болотного кольору з глибоким пряним і молочним ароматом.
Треба сказати, що чимала частина зібраної сировини Цзинь Сюань використовується як основа для ароматизованих чаїв. Серед них найпопулярніший Най Сян Цзінь Сюань, він же Молочний улун.
Най Сян Цзинь Сюань улун виробляється зазвичай із зимових і літніх зборів Цзинь Сюань улуна, які вважаються менш якісними, ніж весняні та осінні. Отже, оригінальний Вогняний Квітка має вищу за класом сировину, ніж його молочний зібраний. Крім того, завдяки своєму природному вершковому смаку чай Цзинь Сюань улун часто називають натуральним молочним улуном, що є, по суті, простим рекламним ходом.
Смакові властивості та рекомендації щодо заварювання
Вогняна квітка має складну композицію смаку, і цим вона цікава. Це той чай, який розкриває себе по-різному залежно від часу експозиції, температури води та кількості заварок. У ньому відчувається м'якість весни, квітковість і ледь помітна терпкість, усередині чаювання чітко проявляють себе молочні та вершкові нотки, посилюється посмак, чай стає солодким. На всіх етапах є приємна маслянистість, що залишається на губах.
Так само, як і інші улуни, Цзинь Сюань улун краще заварювати методом проливання в гайвані або невеликому чайнику з якісної глини. Температура води має бути в межах 85-95 градусів. Згодом ви підберете потрібну температуру, за якої чай розкривається згідно з вашим смаком.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 100 |
- Ціна: 350 ₴