Улун Ті Гуань Інь, справжній китайський чай, розсипний улун, крупнолистовий чай на вагу 100 гр
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Улун Ті Гуань Інь, справжній китайський чай, розсипний улун, крупнолистовий чай на вагу 100 гр»
Ті Гуань Інь - один із найяскравіших, "найживіших", найчарівніших улунів. Смак його безглуздо намагатися описати словами, але як тільки ви спробуєте справжній Ті Гуань Інь одного разу, то назавжди запам'ятайте його і вже ніколи ні з чим не сплутаєте.
Один із найпопулярніших на сьогоднішній день сортів улунів є Те Гуань Інь – напівферментований чай з повіту Аньсі на півдні провінції Фуцзянь. Ти Гуань Інь збирають 4 рази на рік: двічі навесні (квітень і кінець травня), влітку та восени (кінець вересня - початок жовтень). Залежно від часу збирання чайної сировини різниться і смак чаю.
Навесні в Аньсі велика кількість дощів та тепло, різниця температур вдень та вночі невелика тому відбувається активий ріст чайних рослин. Весняний чай свіжий, бадьорий, чистий. Візитівка аромату Те Гуань Іня – аромат «бузку» цей аромат у весняному улуні буде менш виражений, ніж у осінньому. При цьому смак у чаю ніжний, м'який, улун п'ється легко, смак трохи солодкий - це залежить від місця збору (що вище чай росте, тим більше в ньому солодкості й навпаки, чим нижче чайні дерева ростуть - тим менше солодощі в улуні).
Восени ґрунт уже наситився мікроелементами і віддає всю свою силу рослинам, щоб ті змогли перезимувати. Осінній Те Гуань Інь можна охарактеризувати як глибокий та насичений. Для осінніх улунів характер насичений аромат. Цей чай зазвичай має більшу вартість, ніж весняний та літній.
Чай, виготовлений з чайного листя, зібраного влітку - щось середнє між осіннім та весняним варіантами улуна.
Як заварювати Ті Гуань Інь
Прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, а потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом (95°C), але це ще не чай. Першим проливом ви маєте промити чайне листя, змити з нього пил.
Усі наступні проливи рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд, поступово збільшуючи час заварювання в залежності від ваших вподобань.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Дой-пак |
Форма випуску | Розсипний |
Користувальницькі характеристики | |
Кількість в упаковці | 1 |
Країна-виробник товару | Китай |
Вага, г. | 100 |
- Ціна: 250 ₴