Улун Да Хун Пао, чай Великий Червоний Халат 100 г, ДХП на вагу, темний чай

Да Хун Пао або темний китайський улун — незвичайний китайський чай із ніжним ароматом. Усе завдяки способу його збору та обробленню. Перший урожай збирають навесні тільки вручную. Зібране чайне листя проходить кілька етапів приготування:
1. Спочатку їх просушують на повітрі;
2. Далі просушують у спеціальній ємності, куди подається гаряче повітря. Під час цього процесу улун ферментується;
3. Листя зминає руками, щоб виділитися сік, а сам аркуш залишився максимально цілісним;
4. Далі чайна сировина розкладають на бамбукових полотнах і дають просохнути ще раз;
5. Далі листя перевіряють на чистоту, прибираючи черевички та знову сушать на вугіллі.
Процес обробки трудомісткий, чайному майстру потрібно контролювати процес сушіння та температуру, ступінь просушування чайного листа та ступінь прогрівання листа. Саме тому цей улун є одним із найдорожчих сортів чаю у світі.
Спосіб приготування
Довести воду до кипіння, добре прогріти окропом чайний посуд. Насипати чай (8 гр на 150 мл гарячої води) та залити чайний лист. Перші настої короткі, близько 15 секунд. З кожним наступним настоєм варто поступово збільшувати час заварювання.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 100 г |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
- Ціна: 250 ₴