Молодий червоний улун Лапсан Сушонг 2023 року, в жестяній банці 500 гр, копчений чай, китайський темний чай
Лапсанг Сушонг - улун надзвичайного червоного відтінку, який вирощується у заповіднику на горі УІ в провінції Фуцзянь. Для створення цього китайського чаю використовується цайча - дикі чайні кущі, які не були посаджені людиною. Врожай збирають щорічно, наприкінці травня.
Спосіб обробки чаю шляхом копчення сировини на соснових дровах винайдено в часи династії Цин (1644–1912). Вони використовували давній традиційний спосіб сушіння, що надавав чаю його характерний димний аромат. Щоб підтримувати полум'я, яке використовувалося для сушіння, торговці навіть переносили печі всередину будинків. Таким чином, чай отримував свою неповторну ноту диму і став дуже популярним серед шанувальників чаю.
Після збору сировини її сушать на сонці. Потім чайні листки складають у дерев'яні ємності для окислення. Далі чай піддається обсмажуванню на вогні під відкритим небом. Щоб сосновий дим пропитав чай, використовуються спеціальні двошарові конструкції: на першому рівні розпалюють вогонь, а дим через отвори піднімається на другий рівень, де розкладаються чайні листки. Після цього чай сортується та упаковується.
Правильне заварювання забезпечить напою повне розкриття смаку та аромату. Процес складається з наступних етапів:
1. Прогрів посуду. Для цього наповніть чайник наполовину окропом, акуратно нахиліть у різні боки для дотику гарячої води з боками посуду. Потім злийте воду.
2. Покладіть улун у співвідношенні 1 чайна ложка на 150 мл води.
3. Залийте заварку водою температурою 90-95 °С і дайте настоятися протягом 10-30 секунд. Від часу настоювання залежать смакові якості. Короткий час на заварювання надасть чаю легкого смаку і тонкого аромату, тривалий – гіркоту, в'яжучі властивості та насиченість.
Лапсанг Сушонг можна заварювати 3 - 5 разів, з кожним разом збільшуючи час настоювання.
Багато хто, хто вперше пробують чай говорять про різкий смак, проте він розкривається з нового боку з кожним новим ковтком і закінчується солодким післясмаком.
Аромат копченості практично не відчутний, в аромо палітрі переважають запах свіжого лісу, ялинових гілок, ледь вловимі аромати карамелі, сушеної груші, імбиру.
Настій готового улуну має яскравий червоний колір.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Копчення |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Розсипний |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 500 |
Кількість в упаковці | 1 |
Країна-виробник товару | Китай |
- Ціна: 892 ₴