Чай із чорної татарської гречихи Ку Цяо, чай гречаний на вагу, 1000 г

Гречаний чай — не чай у традиційному розумінні: для нього використовують не листя, а насіння. Для того, щоб отримати гречаний чай, недостатньо заварити звичайну гречану крупу. Для його виробництва використовується татарська чорна гречаа, яка, всупереч назві, активніше культивується в Китаї. Рецепт гречаного чаю прийшов до нас з Китаю, де його заварювати вже від 1900 століття.
Є два різновиди гречаного чаю — темний і світлий. Темне насіння татарської гречихи піддають обсмажуванню та має темний колір і більше насичений смак. Світлий Ку Цяо — це необсмажені зерна й у нього легший смак і аромат, порівнюючи з темним гречаним чаєм.
На смак ку цяо з темної гречихи не схожий ні на чай, ні на гречку. У нього особливий смак, у якому є хлібні, карамельні та вершкові ноти. А ось гіркоти, характерної для деяких сортів звичного чаю, у Ку Цяо немає.
Вибираючи гречаний чай, потрібно звертати увагу на:
1. розмір зерен: Чим вони дрібніші, ніж молодші гречихи, а отже, вона корисніша;
2. на колір зерен: Чим світліші зерна, тим слабкіше обсмажений чай, отже, його потрібно буде довше заварювати;
3. аромат: якісний Ку Цяо має пахнути печивом і карамеллю. Якщо гречаний чай практично не має запаху, перед вами підробка.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Гречаний |
Склад чаю | Збір |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Додаткова обробка | Обсмажування |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 1000 г |
Подарункова упаковка | Ні |
Урожай | 2023 |
- Ціна: 899 ₴