Гранульований гречаний чай Maixiang, 500 г, швидкорозчинний чай із білої гречихи, корисний чай

Гречаний чай з'явився в Азії багато століть тому. По одній із легенд приблизно в VI ст. китайський народ зіткнувся зі страшним голодом, спричиненим загибелі врожаю через суху сухість. Тоді мешканці Піднесеної були збережені милістю Нефритового Імператора Юй-ді, який вважається головним божеством у даосизмі. Він посилає на землю зерна гречки, які були посаджені пізньою восени. Ця рослина дала урожай навіть у посушливі та морозні дні. У VII столітті під час панування династії Тан китайці розробили технологію заварювання гречаного чаю, який припав до смаку багатьом.
У різних країнах гречаний чай називається по-різному: в Кореї це memil-cha, у Японії — soba-cha, а в Китаї — kuqiao-cha (苦荞茶).
Ку Цяо не зовсім чай у традиційному розуміння. Він готується не з листя, як усім нам знайомий зелений листовий чай і навіть не з квітів, як каркаде, а з насіння. Просіяні зерна злегка обсмажують, перетворюючи їх на гранули. Цей чай стане незамінним супутником у вашому повсякденному ритмі, доставляючи радість і умиротворення з кожним ковтком. Гранульована форма дає змогу зручно та швидко заварювати чай, зберігаючи його натуральну якість і аромат.
Для приготування корисного та смачного напою Ку Цяо у заварник потрібно покласти 5 г (близько 1 чайної ложки) татарської гречки та залити 250 мл (1 склянка) окропу.
Закрити кришкою та настоювати чотири-п'ять хвилин.
Напій готовий до вживання.
Гречаний чай можна заварювати до трьох разів без втрати смакових якостей, а зернятка після випитого чаю за бажанням - з'їсти.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Гречаний |
Склад чаю | Збір |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Додаткова обробка | Обсмажування |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 500 г |
Подарункова упаковка | Ні |
Урожай | 2023 |
- Ціна: 499 ₴