Чай Да Хун Пао 2022 року, китайський чай у подарунковій упаковці, 500 гр, справжній улун
Да Хун Пао – чай про який складають легенди. Справжній дахунпао рідкісний, росте лише на кількох кущах у горах Іу, у провінції Фуцзянь. Із чайними кущами пов'язана гарна легенда. Приблизно 12-13 століть тому, захворіла мати імператора династії Тан, старший знахар імператора сказав правителю, що мати може вилікуватись тільки випивши чай із чарівних кущів. Імператор наказав доставити до палацу цей чай. Почавши пити чай, за кілька тижнів мати імператора повністю одужала. На знак подяки імператор наказав одягти чайні кущі у червоні халати з плеча імператора, це вважалося найвищою нагородою на той час. З цієї миті цей чай прозвали Великим Червоним Халатом!
Великий Червоний Халат відноситься до класу ферментованих улунів, який обробляють за традиційним північно-фуцзянським рецептом, обсмажуючи на деревному вугіллі. Така техніка дозволяє повністю розкрити характер Да Хун Пао. Для досягнення ідеального смаку та аромату, для контролю за рівнем вологості, а також для нейтралізації сторонніх запахів, поряд з готовим Да Хун Пао китайці кладуть кілька шматочків бамбукового вугілля.
Великий Червоний Халат має складний та насичений аромат з квіткавими нотками. Орхідея та османтус переплітаються з вершковими нотками та ароматом свіжоспеченого хліба. Скуштувавши Да Хун Пао, ви відчуєте ніжний, глибокий та збалансований смак й довгий післясмак.
Настій бурштинового кольору – насичений та маслянистий. Процес заварювання зачаровує: велике чайне листя, яке завдяки процесу обсмажування перетворилося на довгі хрусткі джгутики, красиво падають на дно гайвані і при взаємодії з окропом розкриваються, показуючи свою ідеальну форму і колір.
Приготування улуну складається з таких етапів:
1. Прогрійте посуд для заварювання та пиття. Не заварюйте улуни і пуери в одному й тому ж посуді. Воду слід обирати м'яку, покупну або фільтровану.
2. Закип'ятіть воду до появи великих бульбашок, після чого дайте їй остигнути до температури 85°С.
3. Залийте чайне листя водою у пропорції 8 гр чаю на 100-150 мл води та дайте настоятись впродовж 5-15 секунд. Час заварювання наступних проливів збільшуйте залежно від ваших вподобань.
Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одну заварку 20-40 секунд.
Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
- Ціна: 1 200 ₴