Історія появи чаю Аньхуа цікава. У середині минулого століття у Китаї розквітав корпоративний рух. У повіті Аньхуа утворилося багато чайних кооперативів, у яких вирощували чай. Однак наприкінці 60-х років керівництво Китаю вирішило, що недоцільно відволікати народ від великих будівництв вирощуванням чаю, так сади виявилися занедбаними, а людям дали роботу на заводах і фабриках. До початку 21 століття ніхто не цікавився цими садами. Тільки на початку 2000-х років підприємці вирішили відновити сади та дізнатися який чай там залишився. І знайшли цей Аньхуа або темний чай з диких дерев.
Секрет чаю всередині, якщо відламати шматочок, ми побачимо незвичайну картину: все листя вкрите якимись золотими крупинками. Китайці називають їх "Золоті квіти" або Цзінь Хуа. Це гриби Eurotium cristatum, і вони в цьому чаї зовсім не випадково. За технологією виробництва ці гриби мають бути. Китайці давно вивчали їх та відзначили антибактеріальну, антивірусну, антирадикальну та протизапальну властивості грибів.
Заварювати цей чай необхідно використовуючи окроп приблизно 100°С, у теплоємному посуді, наприклад, в ісинському чайнику з пористої глини для чорних чаїв або на крайній випадок в керамічній гайвані. У чайнику, звичайно, чай буде розкриватися значно повніше, ніж у гайвані.
Пропорція заварки до води: 5-15 г на 150 мл. Пити протокою з початковою експозицією 10-15 сек.
Смак цього чаю уособлює гармонію та баланс. Він розкривається в роті зі складністю та вишуканістю. Багатство його смакового профілю заворожує: він одночасно глибокий і м'який, з нотами шоколаду, прянощів та ніжної деревини. Кожен ковток огортає вас ніжною насолодою, дозволяючи вам насолоджуватися моментом і поринати в його чарівну суть.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чорний чай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 1000 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
- Ціна: 1 248 грн