Молодий чай Хей ча, 2022, Внутрішня Монголія, плитка 1500г, темний китайський чай
Молодий монгольський чай Хей Ча 2022 року це ексклюзивний сорт чаю, вирощений в прекрасних чайних садах. Чай предствляє собою плитку вагою 1500 г, виготовлену з ретельно зібраного чайного листя.
У Монголії до чаю ставляться з особливою повагою та трепетом. Його цінують за незвичайний смак, цілий набір лікувальних властивостей, здатність піднімати настрій, вгамовувати не тільки спрагу, а й голод. Рецепт чаю монголи свого часу запозичили у китайців, доповнили його своїми інгредієнтами, отримавши рецепт традиційного монгольського чаю, який передають із покоління до покоління. Монгольський чай з молоком та сіллю – це традиційне поєднання. Його готують із цегли або плит зеленого чаю, від яких відламують шматки, перед процедурою заварювання їх подрібнюють. Хороший чай можна відрізнити за величиною листя. Кращими вважаються велике цільне листя, яке забезпечує насичений смак і міцність.
Цей чай був вирощений в ідеальних кліматичних умовах, завдяки яким він має вишуканий аромат і неповторний смак. У кожній чашці ви зможете насолодитися гармонійним поєднанням тонких деревних нот та післясмаку.
Існують два поширені способи заварювання чаю Хей Ча
Заварювання варкою:
1. Візьміть шматочок чаю Хей Ча і обережно розламайте його на невеликі шматочки.
2. Покладіть чай у ємність для варіння.
3. Нагрійте воду, доки вона не почне кипіти.
4. Залийте чай гарячою водою (приблизно 1000 мл на 10-15 г чаю), накрийте кришкою.
5. Зачекайте трохи, щоб чай настоявся.
6. Після настоювання, акуратно вийміть кришку і ваш чай готовий до вживання.
Чай Хей Ча можна заварювати кілька разів, збільшуючи час настоювання при кожному заварюванні.
Заварювання настоюванням:
1. Візьміть 5-8 г чаю Хей Ча і акуратно розламайте його на невеликі шматочки.
2. Покладіть чай у посуд для заварювання.
3. Нагрійте воду до температури близько 95-100 °C.
4. Залийте чай гарячою водою (приблизно 150 мл на 5-8 г) і накрийте кришкою.
5. Залишіть чай настоюватмись протягом 15-30 секунд, щоб він розкрив свої аромати та смак.
6. Після настоювання, акуратно розлийте чай у чашки для сервірування.
Чай Хей Ча можна заварювати кілька разів, збільшуючи час настоювання при кожному заварюванні.
Традиційний спосіб заварювання калмицького чаю:
Частину плити розтирають на порошок, потім заливають холодною водою. Оптимальна пропорція: на 1 літр води 2-3 ст. ложки чаю. Суміш доводять до кипіння, додають пару склянок молока, грам 50 борошна, пересмаженого на олії, чайну ложку топленого масла. Варять чай до загустіння, додаючи сіль до смаку, будь-яку крупу.
- Ціна: 1 600 ₴