Шу Пуер 2013 року, млинець 357 г, витриманий пуер, юньнаньський чай, міцний чай

У Китаї вважається, що справжній пуер повинен мати три аромати: суха заварка має свій аромат, заварений чай - свій й навіть після того, як чай був багаторазово заварений і випитий в піалі або чашці все одно повинен залишатися його божественний аромат.
Витриманий шу пуер 2013 року виготовлений з чайної сировини, зібраної з дерев вік яких становить понад 100 років. Чайні сади розташовані на висоті 1800 метрів, у провінції Юньнань. Така високогірна сировина має високу якість, що й надає чаю такого насиченого смаку і довгого післясмаку. Зрілий і потужний чай відмінно тримає витримує велику кількість проливів.
Способи приготовування
Приготувати шу можна двома способами: варкою на вогні та настоюванням. Пам'ятайте, що цей пуер сильно пресований китайський чай, який може знадобитися додатковий час на промивання та розпушування.
Спосіб заварювання Варка
Варка чаю на вогні надає напою особливий смак та аромат. Важливо стежити за процесом варіння, щоб не пересушити або навпаки не переварити чай.
Цей спосіб заварювання чаю поділяється на такі етапи:
1. Залийте воду в ємність та поставте на вогонь. Для шу пуера рекомендується використовувати м'яку та очищену воду, якщо це можливо.
2. Коли вода почне кипіти, додайте листя шу пуера. Рекомендоване співвідношення: 10-15 гр на 1000 мл води.
3. Зачекайте кілька секунд, поки вода не почне кипіти, потім зніміть каструлю з вогню.
4. Зачекайте, поки бульбашки зупиняться, потім знову поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
5. Повторіть цей процес 2-3 рази, поки чай не розкриється та не віддасть свій аромат.
6. Обережно процідіть чай через сито чи друшляк у чашку чи чайник.
За бажанням можна повторити процес заварювання кілька разів, збільшуючи час заварювання для кожної наступної партії.
Спосіб заварювання настоюванням.
1. Спочатку потрібно прогріти чайний посуд.
2. Покладіть сухий чай у співвідношенні 3-5 г заварки на 150 мл окропу.
3. Залийте чайний лист водою і відразу зливайте. Це потрібно, щоб змити пил з чайного листя та "пробудити" чай.
Кожен наступний пролив заварювати протягом 5-15 секунд із поступовим збільшенням часу.
Основні | |
---|---|
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 357 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
Урожай | 2013 |
- Ціна: 600 ₴