Чай Шен Пуер Лао Бан Чжан 2013 року, млинець 357 гр, витриманий пуер, справжній зелений чай
Чай Шен Пуер Лао Бан Чжан вирощують у провінції Юньнань на висоті 1800 м. Він має витриманий глибокий смак, в ароматі напою відчуваються тонкі ноти мускату та персику.
Батьківщина цього чаю це чиста місцевість із незайманими забрудненнями чайними садами. Тут немає автомагістралей, заводів, фабрик та смогу. Один з найкращих пуерів у світі народжується в тиші, серед гір, туманів і чистих струмків. Купаж цього чаю, залежно від витримки, можуть коштувати дуже дорого. Але повністю виправдовує високу вартість своєю неповторною енергетикою.
Щоб повною мірою розкрити цей пуер потрібно дотримуватись декількох правил заварювання:
1. порцеляновий або глиняний чайник ополоснути окропом;
2. пропорції для заварювання: 3-5 г чаю на 150 мл окропу;
3. підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гаряче має бути вода;
4. залити воду, заварювати впродовж 5-15 секунд, з подальшим збільшенням часу заварювання.
Заваренний Пуер насичений, глибокий та зрозумілий. Бурштиново-прозорий настій переливається на світлі. Зрілий об'ємний смак персику з мускатом та легкою гірчинкою – візитівка пуерів Лао Бан Чжан.
- Ціна: 550 ₴