Монгольський Хубей Чжао Ліцяо Чуань, синій чай у плитці, 258 г, шаомайський чай, унікальний китайський чай

Чай із китайської провінції Сичуань став лідером серед сортів Китаю, що експортуються. Щороку китайці виробляють та продають близько 4000 тонн чаю Хей-Ча. Найбільша кількість цього чаю було експортовано до Тибету та Монголії.
Виробляють хей-ча або монгольський чай у різних регіонах: Сичуань, Хунань, Анхуей, Хубей, Гуансі, Юньнань.
Для цього чаю використовують велике і середнє листя з чайних дерев та кущів. Чайні сади ростуть високо в горах, на висоті близько 800 метрів над рівнем моря.
Особливістю виробництва Хей ча є те, що листя чаю не ферментуються, а проходять постферментацію: чайне листя складається в купу в спекотному, вологому приміщенні і проходить постферментацію мікроорганізмами, що є у повітрі. Після чай пресують у вигляді плиток та цеглин. Також природна постферментація продовжується і протягом багатьох років, поки чай зберігається.
Монгольський чай необхідно заварювати наступним чином:
1. Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, потім вилийте воду.
2. Покладіть на дно заварку у співвідношенні 5-8 г чаю на 150 мл води.
3. Залийте окропом заварку (95°C), але це ще не чай. Першим проливом ви повинні промити чайне листя, змити пил.
Усі наступні проливи рекомендується заварювати протягом 15-30 секунд.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 258 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
- Ціна: 399 грн