Що ми знаємо про місцевість ІУ? Чому чай звідти такий популярний? Цей регіон розташований у провінції Юньнань, в південній частині Китаю і має багату історію та культурну спадщину. У цьому районі, на березі озера Фучжоу, розташувалося Стародавнє місто Лідзян, якому понад 1300 років.
Тут знаходиться знаменитий храм Лонгмен, який був збудований ще в 803 році і є одним із найбільших і найзначніших буддійських храмів того часу. Усередині храму знаходиться величезна статуя Будди заввишки понад 30 метрів, вирізана із цілісного каменю.
Туристи приїжджають у це місто ще й для того аби подивитися на канали, які були збудовані ще 638 року і досі використовуються для перевезення товарів та людей.
Особливістю пуера Шу Іу є те, що він виробляється вручну з листя старих дерев чаю, які ростуть в гірських районах на висотах понад 1600 метрів над рівнем моря. Ці дерева мають потужне коріння, яке сягає глибоко в землю та поглинає багато поживних речовин із ґрунту, що в свою чергу впливає на багатий смак та аромат чаю.
Виробляється цей пуер шляхом ферментації та пресування листя чаю у форми млинців. В результаті тривалого зберігання листя чаю стає густим і набуває темного кольору. Завдяки правильно проведеній ферментації у чаю з'являється глибокий і насичений смак та стійкий аромат.
Для заварювання витриманого шу 2009 року краще використовувати спеціальний посуд.
На 150 мл гарячої води потрібно взяти 3-5 г чаю
Залийте чай водою та відразу злийте, таким чином пил, що скупчився на листі, змиється.
Знову залийте чай водою, дайте настоятись протягом 5-15 секунд.
Пуер готовий, насолоджуйтесь!
Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому смаку та аромату чаю, при кожному наступному проливі просто збільшуйте час заварювання.
- Ціна: 700 ₴