Шен Пуер Лао Бан Чжан, 500г, пресована плитка, 2003 року, зелений китайський чай
Пуер зі старих дерев Лао Бан Чжан зібраний у важкодоступних районах провінції Юньнань.
Шен (sheng) у буквальному перекладі з китайської означає «сирий, не оброблений». Також Шен широко відомий як "зелений пуер", щоб новачкам було простіше розрізняти пуери.
Цей пуер з'явився у провінції Юньнань. Найвідоміші «чайні місця» Юньнані, у яких виробляється гарний шен це міські округи Пуер (передусім Си Мао) і Лінь Цан, а також автономний округ Сі Шуань Бань На. У цих округах є знамениті чайні гори. Китайці говорять про чай з цих місць, що в ньому є «перша енергія диких гір».
Шен пуер – один із найбільш багатогранних чаїв. У смаку та ароматі якісного і правильно завареного шена можна вловити безліч відтінків, з яких найвідоміші - димні, деревні, трав'янисто-квіткові відтінки аромату та чорносливові, тягуче-медові ноти.
Цей пуер 2003 року має потужну енергію, сильний смак з нотами тютюну та соснових голок. Приємна гіркуватість переходить у насолоду. Виражена терпкість або гіркота з'являються лише при неправильному заварюванні.
Колір настою пуера коливається від зеленувато-золотистого до червонувато-бурштинового, останнє притаманно витриманим Шенам.
Щоб повною мірою насолодитись смаком цього шен пуеру, необхідно дотримуватись деяких правил заварювання:
1. порцеляновий або глиняний чайник ополоснути окропом;
2. пропорції для заварювання - 3-5 г чаю на 150 мл окропу;
3. підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гаряче має бути вода;
4. залити чай водою та відразу злити - це потрібно, щоб змити пил із чаїнок та «розбудити» чай;
5. знову залити воду, тримати впродовж 5-15 секунд.
- Ціна: 1 678 ₴