Темний чай Хейча, у кошику 500г, розсипний темний чай Аньхуа 1999 року, автентичний китайський чай

999 грн
- В наявності
- Код: 0299
Хей Ча (hei cha) це постферментований сорт китайського чаю. При виготовленні якого використовується спеціальна техніка вологого складання (Дуй), а також «грибкова» ферментація. Хей Ча є повністю окисленою сировиною. Щоб не сплутати з чорним Шрі-Ланкійським та Індійським чаєм, його називають «темним».
Про появу Хейча існує красива легенда. Шовковим Шляхом йшов чайний караван й потрапив під сильну зливу. Намокле листя зіпсувалось та купці залишили його у сховищі. Через рік у село Ху Нань прийшла хвороба й торговці вирішили віддати біднякам цей «зіпсований» чай. Після вживання відвару чаю хворі стали одужувати. Так цей чай став безцінним, а багатії готові були віддати за нього величезні гроші.
Виробляють Хейча у різних провінціях: Сичуань, Хунань, Аньхуа, Хубей, Гуансі, Юньнань.
Цей Хейча 1999 року виготовлений із чайної сировини з чайних полів, розташованих на схилах гори Фужун в провінції Аньхуа. Поля цієї місцевості відрізняються особливо багатим на мінерали тілітним грунтом, віком 700 мільйонів років. Теруар навколо гори Фуронг є батьківщиною китайського чаю «Сібао», який має тисячолітню традицію.
Хей Ча виробляється з великого та середнього листя з чайних дерев кущових та прямоствольних форм. Технологія виготовлення схожа, проте відрізняється деякими деталями кожного сорту. Технологія виробництва цього Шу пуеру наступна:
1. Збір листя (сирий хейча).
2. Після збору листя сушать та пропарюють, щоб зупинити окислення.
3. Окислене листя чайного дерева проходить процедуру вологого скиртування. Так воно спеціально піддається впливу великої вологи, кількість якої контролюється фахівцями фабрик. «Грибкова» ферментація імітує умови перевезень у караванах, під час яких раніше дозрівав Хей Ча. Деякі сорти сушать над димом хвойних колод. Такий чай виходить з деревно-солодким, не в'яжучим смаком.
4. Стінки клітин руйнуються за допомогою декількох етапів прокатки, щоб полегшити ферментацію.
5. Чай висушують й обсмажують партіями, щоб одержати проміжний продукт сирої хейча.
6. Потім сирий хейча сортується за якістю, а дрібні частинки та шматочки відфільтровуються.
7. Далі листя сортують за кольором та змішують, щоб забезпечити збалансований смак та рівномірну ферментацію.
Щоб смак темного чаю повністю розкрився його потрібно правильно заварити.
Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 5-8 г чаю на 150 мл води. Залийте окропом заварку(95°C), але це ще не чай. Першою протокою ви повинні промити чайне листя, змити пил.
Усі наступні протоки рекомендується заварювати протягом 5-15 секунд.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 500 г |
Упаковка | Коробка |
Подарункова упаковка | Так |
- Ціна: 999 грн