Чай Те Гуань Інь 250 г, молочний улyн, жестяна банка, подарункова упаковка, бірюзовий чай

599 грн
- В наявності
- Код: 0297
Те Гуань Інь - листовий, напів-ферментований улун. У Китаї його відносять до синьо-зелених або бірюзових чаїв. Те Гуань Інь займає нішу між зеленим та червоним (чорним) чаєм. Для його виробництва використовують більш зріле чайне листя, ніж для зеленого чаю, а слабка в порівнянні з чорним чаєм ферментація дозволяє зберегти вітаміни і танін, а також надає йому унікального смаку і яскраво-вираженого пряно-фруктового аромату.
Молочний улун отримав свою назву за ніжний вершково-карамельний аромат. Цей аромат досягається за допомогою обробки чайного листа молочним екстрактом на фінальній стадії виготовлення. Аромат справжнього молочного улуна не повинен збивати з ніг і бути солодко-нудотним. Правильний улун подарує ніжний та тонкий шлейф, який доповнить багатий смак якісного зеленого чаю.
Цей Те Гуань Інь упакований у бляшанку, об'ємом 250г. Упаковка має не тільки естетично привабливий дизайн, але й захищає чай від шкідливого впливу світла, вологи та запахів, зберігаючи його свіжість та якість протягом тривалого часу.
Про народження Те Гуань Інь існує легенда, що називається «Ван». Це ім'я вченого, який жив у Стародавньому Китаї. Він знайшов незвичайні рослини під скелею Гуань інь у містечку Сипін. Ван приніс викопані рослини додому, почав їх вивчати та вирощувати. Згодом учений зрозумів, що з листя можна робити чай. Якось до Сипіну приїхав імператор Цяньлун. Вчений Ван подарував правителю новий чай. Імператор був настільки вражений смаком напою, що вислухав вченого, який розповів історію його відкриття та вирощування. Того ж дня Цяньлун дав чаю назву Те Гуань Інь, на честь назви скелі, де його виявив Ван.
Як заварювати
Прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, а потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом (95°C), але це ще не чай. Першим проливом ви маєте промити чайне листя, змити з нього пил.
Усі наступні проливи рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд, поступово збільшуючи час заварювання в залежності від ваших вподобань.
Смак та аромат
У чаї Те Гуань Інь відчувається м'якість весни, квітів та ледь помітна терпкість. В середині чаювання виразно проявляють себе молочні та вершкові нотки, посилюється післясмак, чай стає солодким. На всіх етапах є приємна маслянистість, що залишається на губах.
Також слід зазначити, що Те Гуань Інь – це чай, який можна заварювати кілька разів. Кожне заварювання розкриває нові шари смаку та аромату, дозволяючи насолодитися різноманіттям та багатством цього унікального напою.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Листовий |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 250 г |
Упаковка | Жерстяна банка |
Подарункова упаковка | Так |
- Ціна: 599 грн