Шу Пуер 357г, 70-80-х років, колекційний китайський чай, чорний чай пресований млинець
Витриманий Шу Пуер - чай з гармонійним та збалансованим смаком. Справжні знавці пуерів розуміють, що чай благородний та елітний не має яскраво вираженої гіркоти та маслянистості у настої.
Для Шу пуера використовується сировина з молодих кущів, які обробляють шляхом ферментації попередньо обсмаженого чайного листя. У процесі його виготовлення відбувається окислення і чай набуває темного кольору з коричнево-зеленим відливом. Технологія ферментації дозволяє штучно зістарити чай, імітуючи структуру, смак і хімічний склад Шен пуерів. Після обробки пуер пресують і пакують у цеглу або млинець. Млинці вважаються більш зручною та компактною формою для зберігання та перевезення чаю.
Щоб правильно заварити шу пуер, вам знадобиться глиняний, скляний або фарфоровий чайник із товстими стінками. Пам'ятайте, що пориста глина здатна вбирати запахи, тому краще використовувати окремий глиняний чайник, який не використовувався для інших сортів (особливо червоних або зелених).
Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, а потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом (95°C), але це ще не чай. Першим проливом ви маєте промити чайне листя, змити з нього пил та "пробудити чай".
Усі наступні проливи рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд.
- Ціна: 1 440 ₴