Гречаний золотий чай 250г, татарський гречаний чай, чай із жовтої гречки, трав'яний чай у банці
Модний, корисний та дуже смачний гречаний чай Ку Цяо виготовлений з молодого насіння татарської гречки. Процес виробництва напою відрізняється тим, що найважливішим фактором подальшої якості є момент, коли визначають "правильність" зерна. Для чаю потрібні виключно ніжні зерна, які ще не встигли повністю огрубіти, саме це практично «молочне» насіння є гарантією великої кількості вітамінів і мікроелементів у готовому продукті. Після збору «правильної» сировини, її швидко обсмажують за високої температури, «запечатуючи» корисні речовини. У результаті виходять дрібні, хрусткі й смачні гранули.
Потрібно сказати, що гречаний чай виробляють не тільки в Китаї, а й в інших країнах. Наприклад, у Японії цей чай називається Собча. Проте сильних відмінностей між сортами та способами приготування цього чаю у різних країнах немає.
Заварюється чай наступним чином:
1 чайна ложка татарської гречки заливається 100 мл окропу й настоюється під кришкою протягом 2 хвилин.
Якщо заварювати довше, аромат та смак виходить більш насиченим.
При цьому окріп можна доливати 3-4 рази на ту саму заварку. Насиченість кольору настою залежить від тривалості заварювання та співвідношення гречки та води.
Настій Ку Цяо має напівпрозорий, золотисто-жовтий колір.
Напій має присмак смаженого насіння, печива та зерна.
- Ціна: 299 ₴