Пуер Шен - чай вищої проби, що пройшов обробку за традиційною технологією, за допомогою сушіння на сонці та витримку протягом семи років. Має м'який огортаючий смак з квітковими нотами та приємним післясмаком. Настій виходить в'язкий, з благородними відтінками бурштину.
Для шен пуеру дуже важлива якість сировини, її вік та правильна обробка. Чайна сировина збирається на висоті 1500-1800 метрів та сортується вручну. Процес обробки складається з наступних етапів:
1. За правилами верхнє та нижнє листя відривають разом із бруньками.
2. Далі листя просушується на сонці.
3. Після сушіння на сонці чайне листя випарюється й злегка просмажується на печі. Протягом процесу обсмажування чайне листя перемішують руками, щоб воно рівномірно висушилося.
4. Далі починається процес окислення листків - їх мнуть на рівній поверхні, щоб розпочався процес виділення соку.
5. Вже ферментований чай висипають на рівну поверхню і знову сушать на сонці або під навісом протягом дня. У такому вигляді листя вже придатне для заварювання.
6. Наприкінці процесу обробки готовий чай пакують у мішки та відправляють у металеву форму. Вже там за допомогою випарювання та пресування, листю надають потрібну форму. Приблизно 2 дні чай лежить у теплому приміщенні.
7. Після цього чай загортають в упаковку та відправляють на склад.
Як правильно заварювати шен пуер
Щоб повною мірою насолодитись смаком цього шен пуеру, необхідно дотримуватись деяких правил заварювання:
1. порцеляновий або глиняний чайник ополоснути окропом;
2. пропорції для заварювання - 3-5 г чаю на 150 мл окропу;
3. підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гаряче має бути вода;
4. залити чай водою та відразу злити - це потрібно, щоб змити пил із чаїнок та «розбудити» чай;
5. знову залити воду, тримати впродовж 5-15 секунд.
Цей шен з роками стає м'якшим, делікатнішим і смачнішим. Спробувавши раз, ви не зможете забути його смак.
- Ціна: 599 ₴