Те Гуань Інь, 32 пакети в металевій коробці, подарунковий, бірюзовий чай, напівферментований улун 250 г
У Китаї чай займає особливе місце. До чаю особливе філософське ставлення, яке допомагає повністю насолодитися не лише смаком й ароматом, але й самою атмосферою чаювання.
Вік китайської чайної церемонії визначається кількома століттями. Перш ніж прийти до традиційного способу заварювання, було перепробовано безліч способів підготовки сировини – приготування зі спеціями, травами, скручування на дерев'яних паличках. Лише у ІІ тисячолітті до нашої ери сформувалися основи чайного мистецтва, які ми можемо спостерігати зараз.
Одним з ідеальних варіантів чаю для чайної церемонії є чай Те Гуань Інь. Знаменитий напівферментований улун Те Гуань Інь у Піднебесній вважають бірюзовим чаєм. Цей чай щось середнє між зеленими та чорними сортами. Його назва перекладається як Богиня Милосердя (Залізна Бодхісаттва Гуань Інь), до цього напою китайці ставляться з особливою любов'ю та гордістю.
Якщо перерахувати найпопулярніші сорти чаю в Китаї, то Те Гуань Інь однозначно займе одне з перших місць. Крім класичного варіанта існують і інші різновиди, наприклад - Гуаньінь з Уї. Чайні майстри експериментують, прищеплюючи гілки від одного куща іншому, пробують різний ступінь обсмажування і таке інше.
Як заварювати Те Гуань Інь
Заварювати улун потрібно методом «Гун фу ча».
Це традиційний спосіб заварювання чаю, що в перекладі означає «найвище мистецтво приготування чаю».
Гун фу ча дозволяє насолодитися головними перевагами готового настою - смаком, ароматом, кольором самого напою та формою листа.
Для заварювання використовується чиста вода та спеціальний посуд.
Чайна церемонія починається зі знайомства із заваркою - листя засипають у спеціальний посуд «чахе» і передають його кожному учаснику чаювання. Це також «розігріває» чайне листя, готуючи його до заварювання.
Наступний етап – знайомство із напоєм. Головне місце тут займають дві чаші – венсябей та чабей, які складають чайну пару. Вони ставляться перед кожним учасником церемонії. Майстер заливає чайний лист гарячою, але не киплячою водою у пропорціях 5-8 гр чаю на 150 мл води. Особливо важлива у чайній церемонії температура води. У Китаї вважають, що при високій температурі кип'ятіння вода втрачає свою енергію і не може достатньо розкрити все грані заварки.
Першу заварку зливають, віона призначена для очищення листя від пилу.
Кожне наступне заварювання рекомендується тримати від 5 до 15 секунд.
Далі чай розливають у венсябей, заповнюючи лише 3/4 об'єму. Кожен учасник церемонії накриває напій іншою чашею – чабей і настає етап насолоди ароматом. Завдяки спеціальній формі венсябей дозволяє відчути його в повній мірі.
Завершальний етап – скуштувати чай на смак. Це варто робити повільно, насолоджуючись кожним ковтком.
- Ціна: 499 ₴