Те Гуань Інь («Залізна Богиня Милосердя», «Залізна Бодсіхатва Гуань Інь») — легендарний світлий улун із провінції Фуцзянь, села Сянхуа. Яскравий, свіжий, майже наелектризований смак і сильний пробуджувальний ефект — візитні картки Ті Гуань Інь, завдяки яким він став одним із найпопулярніших чаїв у Китаї та в усьому світі.
Чай збирається чотири рази на рік, але уваги заслуговують тільки два збору — весняний і осінній. Найсмачніший чай збирається восени, а весняні збори відомі своїм ароматом.
Зібране листя проходить складний процес оброблення, технологія якого відрізняється від села до села. Ферментація застосовується до чайного листя лише частково, завдяки чому він зберігає свої корисні елементи — вітаміни та танін, а також накопичує ефірні олії. Далі чайний лист підв'язують, сушать, в окремих випадках — обсмажують і прогрівають на деревних вугіллі, щоб отримати глибший смак.
Смакові властивості
Наскільки багато методів оброблення чайної сировини, такі багаті смакові варіації готового чаю. Деякі виробники можуть робити чай практично на замовлення, повторюючи окремі стадії виробництва та домагаючись певного смаку.
У загальній класифікації є кілька різновидів Те Гуань Інь:
Те Гуань Інь Цин Сян — чай слабкої ферментації, з активним, весняним смаком, у якому відчувається енергетика зелені та сильна свіжість. Цей сорт має зараз найбільшу популярність завдяки сильному аромату, маслянистому, молодому смаку з квітковими, коричними, фруктовими відтінками та м'яким посмаком.
Те Гуань Інь Нун Сян — чай більш просмажений, він сильніше зминається під час оброблення, має темніший, глибший і міцний смак.
Те Гуань Інь Чень Сян — витриманий, просмажений чайний лист, у якому гострові, димчасті відтінки, посилені згодом, поєднуються з оригінальною свіжістю.
Ефект Те Гуань Інь
Бренд Те Гуань Інь безпосередньо пов'язаний з ефектом чаю. Тонізувальний, освіжаючий, збираючий дух і заспокоюючий дух. Чайне листя насичене мікроелементами та речовинами, серед яких мідь, марганець, залізо, калій, йод та інші. Те Гуань Інь сприяє спалюванню жирів, виведенню токсинів і профілактиці багатьох захворювань. Ефективно вживати чай у дієті та як зміцнювальний засіб, після занять спортом і в перервах між роботою.
Рекомендації щодо заварювання
Те Гуань Інь, як і більшість світлих улунів, треба заварювати злегка охололою кип'яченою водою 95 градусів. Радимо використовувати гайвань або глиняний чайник. Першу заварку можна пити вже за 20 секунд, надалі збільшуйте час експозиції на 10 секунд. В середньому 6 грамів свіжого чаю вистачає на 8-10 проток.
Шукайте тепло!
- Ціна: 499 ₴