Китайський білий чай Шоумей пресований млинець 300 грам врожаю 2017 року

750 грн
- В наявності
- Код: 0275
Китайський білий чай Шоумей урожай 2017 року
Чому чай має назву "білий"? Причиною назви став колір бруньки, покритої пухнастими ворсинками. Ідея білих сортів — зберегти початковий вигляд чайного листя, що росте на кущі камелії, зберігши в ньому всю природність і мінімізувавши вплив людини.
Білий чай - чай молодості та здоров'я. Для виготовлення використовують молоде чайне листя. Особливість чаю Шоумей у технології виготовлення: спочатку чайне листя сушать на сонці по всім правилам сонячно-тіньової ферментації. А після цього чай досушують у приміщенні. Шоумей не мнуть і не обсмажують. Головна мета процесу обробки чаю – звести вплив людини до мінімуму.
Кому особливо корисно вибрати білий чай? Він однаково корисний усім! Недарма китайські імператори називали білий чай напоєм безсмертя. Цей чай:
- зміцнить і омолодить організм, за рахунок боротьби з вільними радикалами;
- через те, що чай не прожарюють він зберігає багато вітамінів С і В;
- зміцнить імунітет та нервову систему;
- білий чай має антимікробну дію, тому його часто можна побачити у складі зубних паст.
Наша енергія згоряє у вогні стресу та повсякденної метушні. А це шкодить здоров'ю. Чай допомагає заспокоїтися й упорядкувати думки, а отже, зарядитися силами та гармонійно балансувати між зовнішнім і внутрішнім світом. Особливо чарівно умиротворюють білі сорти. Вони легкі та ніжні, а тому розслаблюють і гармонізують, не викликаючи водночас стрибків тиску та інших неприємних речей.
Як заварювати білий чай
Існує переконання, що білий чай, як і зелений, найкраще розкривається в порцеляні та склі, а глиняний чайник — не підходящий для нього посуд. Ще одна думка, що чим менш ферментований чай, тим менше має бути температура води. Все це відносно.
Не забувайте, що приготування білого чаю — процес творчий, а його дегустація — не тільки насолода, а й вивчення. Експериментуйте: пробуйте заварювати різні сорти в різному посуді, за різної температури.
Білий чай Шоумей ми рекомендуємо заварювати наступним чином:
- Покласти 3-5 г сухого чайного листя на 150 мл гарячої води.
- Перший настій слід вилити, ним ви змиєте пил з листя.
- Кожен наступний пролив рекомендується заварювати протягом 15-30 секунд.
Процес заварювання білого чаю з провінції Фуцзянь це завжди задоволення: у прозорій воді розкриваються бруньки та листочки, рухаючись вгору та вниз. Спостерігаючи за цим процесом, розслабляєшся і забуваєш про всі проблеми.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Білий чай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 300 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
Урожай | |
Урожай | 2017 |
- Ціна: 750 грн