Пуер з гір Іу, 1 кг, натуральний китайський пуер, провінція Юньнань, 2018 рік
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Пуер з гір Іу, 1 кг, натуральний китайський пуер, провінція Юньнань, 2018 рік»
Цей пуер 2018 року інтелігент, він зі своїм настроєм, стриманий та чутливий. Це ідеальний чай і для ранкового і вечірнього чаювання: вранці пуер прожене сонливість, а ввечері заспокоїть та подарує розслаблення.
Зібраний чай на висоті 1400-1800 метрів, в горах Іу, які знаходяться в провінції Юньнань. Серед Шести Великих Чайних Гір чайні плантації гір Іу найбільші за площею та за обсягами виробництва. Тут з давніх-давен вирощують і виробляють чай. Але найжвавішим місцем виробництва та центром, через який проходив легендарний чайно-кінський шлях, цей район став лише до кінця династії Цін.
У горах Іу багатий грунт і часті дощі, що не може не сприяти росту різних типів рослин, в тому числі і чаю. Потужний шар ґрунту, його газопроникність та високий вміст органічних речовин роблять це місце ідеальним для вирощування чаю. Екосистема древніх чайних лісів чудово збережена, в горах Yiwu ростуть такі рослини як цедрела китайська, камфорні дерева, фікус, лакове дерево, винна пальма та інші високі дерева.
Крім ідеального клімату, чай також й обробляють традиційним способом. Чайне листя збирається з дерев, яким від 100 до 200 років! Далі протягом 45 днів проходить ферментація. У процесі обробки листя тримають під тентами в приміщеннях з підвищеною вологістю. Кожні кілька днів листя чаю перемішують, піднімаючи чай із нижньої частини купи нагору, де сухіше і прохолодніше. Саме завдяки правильній обробці чайного листа пуер чудово зберігається довгий час.
Цей пуер добре зберігається, стаючи згодом тільки краще!
Спосіб приготування:
Для заварювання використовуйте глиняний, скляний або фарфоровий чайник із товстими стінками. Пам'ятайте, що пориста глина здатна вбирати запахи, тому краще використовувати окремий глиняний чайник, який не використовувався для інших сортів (особливо червоних або зелених).
Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, а потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом, але це ще не чай. Першим проливом ви маєте промити чайне листя, змити з нього пил.
Усі наступні проливи рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд. Час заварювання можна збільшувати, залежно від ваших вподобань.
- Ціна: 1 450 ₴