Витриманий Шу Пуер, вирощений у провінції Юньнань на висоті 1800-2000 метрів це приклад якісного та насиченого китайського пуера. Спресований пуер у формі цеглини, що є одним із найпопулярніших способів пакування чаю. Завдяки цій формі пуер зручно зберігати та перевозити. Прямокутна форма більш компактна та дозволяє перевозити більше упаковок чаю, ніж наприклад форма млинця.
Чай виготовлений за традиційною технологією національними меншинами високо в горах. Пуер пройшов тривалу ферментацію. У процесі обробки величезні купи листя тримають під накритими тентами, у приміщеннях із підвищеною вологістю. Саме в цих умовах з бруньок листя виділяється пектин, неймовірно корисний для людини. Кожні кілька днів листя чаю перемішують, піднімаючи чай із нижньої частини нагору, де більше сухіше та прохолодніше. Далі чай пресують та пакують у цеглини. Завдяки правильній обробці чайного листа пуер чудово зберігається довгий час, стаючи тільки кращим.
Цей чай однаково гарний й вранці, й увечорі, оскільки він м'яко впливає на організм.
Пуер Шу гарно впливає на організм, здатний заспокоїти наприкінці важкого робочого дня й навпаки подарувати заряд енергії на весь день. Також чай містить велику кількість вітамінів і мікроелементів.
Спосіб заварювання:
Вам знадобиться глиняний, скляний або фарфоровий чайник із товстими стінками. Пам'ятайте, що пориста глина здатна вбирати запахи, тому краще використовувати окремий глиняний чайник, який не використовувався для інших сортів (особливо червоних або зелених).
Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, а потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку у співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом, але це ще не чай. Першим проливом ви маєте промити чайне листя, змити з нього пил.
Усі наступні проливи рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд. Час заварювання можна збільшувати, залежно від ваших вподобань.
- Ціна: 1 100 ₴