Молодий Шен Пуер, зелений китайський чай, Пуер Шен пресований млинець 357 г, Юньнань

599 грн
- В наявності
- Код: 0253
Зелений китайський Пуер Шен
Молодий Шен Пуер, який має сильну енергію ци. Чудово переносить витримки в сухому приміщенні при кімнатній температурі. Особливість цього зеленого китайського пуера – чим більше час витримки, тим м'якшим буде смак. З віком його якості розвиватимуться. Високогірна сировина зібрана на висоті 1600-1800 метрів у провінції Юньнань, в районі Сишуанбаннаї та оброблена традиційними методами.
У смаку чаю присутня легка гірчинка, аромат - квітковий, типовий для Шен Пуера.
Історія виникнення пресованого Пуера бере свій початок у Давньому Китаї. Там уперше почали виробляти пресований чай. Пресували його у формі цеглинок, як подушку під голову та у формі піал або гнізд. Це зумовлювалося зручністю зберігання й перевезення. Також Пуер пресували, оскільки в пресованому вигляді ферментація в чайному листі не припиняється.
Чай Шен Пуер корисний із першої чашки
Зелений чай пуер цінують не тільки за оригінальний смак. У китайській народній медицині чайне листя використовують для приготування лікарських настоїв. Навіть одна чашка цього напою сприятливо впливає на організм. Однак у всьому потрібен захід. Щоб не викликати чайного «п'яніння», тобто перезбудження нервової системи, рекомендуємо пити не більш ніж 2-3 чашки на день.
Чим корисний чай пуер зелений:
- покращує роботу кишечника;
- нормалізує стан ендокринної системи;
- підвищує імунітет;
- допомагає впоратися з застудою, має протизапальну дію;
- насичує організм вітамінами, ферментами, мінералами;
- сприяє схудненню завдяки сечогінному ефекту;
- знімає втому, підвищує концентрацію уваги та працездатність.
- Китайський чай Шен Пуер не випадково називають «напій молодості»: його регулярне вживання прискорює регенерацію клітин. У косметології чайне листя й настій використовуються для приготування омолоджувальних масок і кремів. Під впливом компонентів чаю шкіра зволожується, очищається й згладжується.
Якщо хочете відчути себе імператором династії Тан, тоді заваріть чай Шен Пуер за всіма правилами. Йдеться не про традиційну чайну церемонію, а про тонкість заварювання китайського зеленого чаю. Адже можна витратити час і гроші, знайти оригінальний Пуер Шен, купити та зіпсувати неправильним приготуванням.
Як правильно заварювати пуер:
- підготувати посуд: порцеляновий або глиняний чайник обполоснути окропом;
- насипати чай: 1/5 частина об'єму заварника;
- підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гарячіше має бути вода;
- налити воду в чайничок і відразу злити: це потрібно, щоб змити пил із чаїнок і «розбудити» чай;
- знову залити воду, витримати 15-20 секунд і відразу розлити напій чашками; важливо не перетримати заварку, інакше з'явиться гіркота, від якої вже не позбутися;
- Чай Шен Пуер заварюють 8-9 разів, з кожним новим проливанням час настоювання збільшують на 5-10 секунд. Повністю листя розкривається тільки після 5-7-го проливу.
Приємного чаювання.
Основні | |
---|---|
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 357 г |
Виробник | Без бренда |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Форма випуску | Пресований |
Упаковка | Паперовий пакет |
Склад чаю | Моночай |
Країна виробник | Китай |
Додаткова обробка | Ферментація |
Тип чаю | Чай Пуер |
- Ціна: 599 грн