Цей чай необхідно ретельно розпробувати, розуміти, щоб відчути густий настій, глибокий насичений смак, солодкувато-пряний аромат. Процес насолоди таким чаєм можна порівняти із задоволенням від гарної сигари або колекційного коньяку, тільки, крім смакових якостей, елітний старий пуер має також неоціненну користь для організму. Витриманий чорний китайський чай — це джерело цілющих речовин і джерело здоров'я й енергії. У всьому світі пуер вважається основою краси, здоров'я й довголіття. Він містить вітаміни та мікроелементи, що поліпшують стан шкіри та роботу шлунково-кишкового тракту.
Є два типи пуеру, які розрізняються за типом оброблення — шен-пуер і шупуер.
Шен-пуер — це зібраний, зм'ятий, просушений на сонці, пропарений і спресований (у формі таблетки, плитки, гнізда тощо) чай. Унаслідок заварювання виходить прозорий жовтий настій із щільним насиченим смаком і посмаком, з тонким і стійким ароматом. Колір аркуша — темно-зелений.
Шу-пуер проходить ті ж етапи оброблення, що й фен, але перед попаданням під прес його ще піддають ферментуванню. Втім, етап пресування може бути пропущений, і тоді такий пуер доходить до кінцевого споживача в сирувальній формі. Внаслідок заварювання виходить рубіново-червоний настій із витриманим землистим ароматом, а також насиченим щільним смаком і посмаком. Колір аркуша — червоно-коричневий.
Ферментований Шу-пуер - не залишить байдужим не одного справжнього поціновувача Китайських чаїв
Як правильно заварювати чай пуер у заварювальному чайнику (150-250 мл), 1 порцію то ча розм'якшують окропом упродовж 5-10 секунд, потім зливають заварку. Ємність заповнюють гарячою водою (90 °C) і мчать під кришкою 20 секунд. Потім із чайника готовий напій розливають піалами.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 350 |
Кількість в упаковці | 1 |
- Ціна: 1 440 ₴