Китайський червоний чай, який вважається дуже високоякісним. Його основна відмінна риса - переважання золотистих бруньок, а також вміст у заварці для надання аромату лічі, троянди та лонгану. Колір напою – золотисто-оранжевий, запах – солодкий, але не в'яжучий. Дешевші різновиди хуна дянь мають більш темний коричневий відтінок і дуже гіркий смак. Китайська провінція Юньнань – батьківщина дикого чаю. У цій провінції виробляють більшість китайських червоних чаїв та пуерів.
Дян Хун Цзінь Чжень - це червоний юнаньський чай вищого ґатунку з чайних бруньок у формі золотих голок вирощений у повіті Фен Цін на великій висоті, де народився червоний юнаньнський чай. Настій має солодовий аромат і солодкий мінеральний смак з нотками патоки, акацієвого меду і темного какао.
Особливість цього чаю в тому, що він виготовляється із зовсім молодих листочків і нирок, що ще не розпустилися, які додають цьому чаю неповторний хвилюючий аромат і особливий тонкий смак. Чим вище якість Дянь Хун, тим більше в ньому бруньок і вища якість листа. Після всіх процесів обробки лист стає химерною формою. Англійську королеву особливо захоплювала форма листа цього чаю, вона навіть помістила листя у скляний куб, щоб милуватися рудими та темними хитромудрими спіральками.
Спосіб приготування:
- Візьміть фільтровану або бутильовану воду і доведіть її до другої стадії кипіння (підйому бульбашок).
- Прогрійте чайник зсередини гарячою водою і покладіть заварку (1 чайну ложку на 150 мл води).
- Залийте сухе листя гарячою водою, очищаючи чай, і одразу злийте її.
- Знову наповніть окропом чайник і дозвольте заварці настоятися від 15 секунд до 2 хвилин.
- Без залишку розлийте напій по чашках.
- Повторіть.
Дянь Хун витримує до 5-6 циклів заварювання. Просто з кожним наступним разом настоюйте чай трохи довше (на 30-60 секунд).
Основні | |
---|---|
Подарункова упаковка | Ні |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Збір |
Форма випуску | Листовий |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 150 |
- Ціна: 600 ₴