Китайський зелений чай вважається менш ферментованим чаєм. Зібрану сировину трохи просушують і одразу обробляють парою 170-180 градусів. Далі залишають дві доби для проходження ферментації. Після просушують від зайвої вологи, в деяких випадках обсмажують.
Смак та аромат:
Настій чайного супу зелений, прозорий. На смак китайський зелений чай насичений, дає гіркуватість, на язику відчувається терпкість. Дуже багатий післясмак, який балансує між насолодою та гіркотою, обволікає свіжою терпкістю. Китайський зелений листовий чай – це криниця вражень з кожним сортом.
Користь зеленого чаю:
Чай містить багато корисних речовин. Найвідоміша властивість зеленого чаю – антиоксидантна. Завдяки цьому він впливає на весь організм. Регулярне вживання покращує стан шкіри та самопочуття.
При простудних захворюваннях та загальному нездужанню зелений чай допомагає виводити токсини та покращує обмін речовин. Також чай має протизапальну властивість і полегшує перебіг хвороби. Зелений чай надає сил, бореться з млявістю та депресією, зменшує сонливість. Тому так корисно пити його вранці. Фтор та йод у складі чаю допомагають виводити солі важких металів.
Сечогінний ефект напою допомагає зняти набряки та вивести «зайву» воду з організму, полегшуючи перебіг захворювань сечостатевої системи.
Корисний зелений чай і для серця та судин. У невеликій кількості він знижує тиск у хворих на гіпертонію, а також знижує ризик атеросклерозу, підвищуючи еластичність стінок судин.
Заварювання зеленого чаю:
Найсмачніше виходить чай на м'якій воді – для цього можна заморозити кип'ячену воду, або використовувати джерельну.
Закип'ятити воду до температури 70-95 градусів, у цей момент вода тільки-но починає закипати і на дні з'являються перші бульбашки. Керамічний чи скляний чайник залити гарячою водою, прогріти його та злити воду. Засипати чай, злегка залити чаїнки водою і сполоснути їх, зливши воду. Це робиться для того, щоб змити чайний пил та розкрити аромат листочків. Далі повністю залити чайник, накрити кришкою і настояти 1-3 хвилини. Довше не потрібно, оскільки це робить напій гірким. Після повного зливання води, можна заварити чай повторно.
Основні | |
---|---|
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Тип чаю | Зелений чай |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Листовий |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 500 |
- Ціна: 750 ₴