Ча Хуа Ши в дослівному перекладі означає «чайні скам'янілості». Цей унікальний чай має багато назв: «Викопний чай», «Золотий Бухуан», «Чайні камінці, «Чайні скам'янілості», "Бите Срібло".
Насправді, Ча Хуа Ши - це пуер «Старі чайні голови", що пройшов більш тривалу ферментацію і має більш щільну текстуру. Старі чайні голови виробляються на стадії ферментації пуеру. Коли чайні листя перегортаються в купі, пектин в чайних листях прилипає до деяких з них та утворює невеличкі комочки. Це і є "Старі чайні голови".
Ча Хуа Ши являють собою щільно спресовані, досить тверді грудочки, схожі на камінці, в яких неможливо розглянути чайне листя. Поверхня їхня гладка, злегка блискуча.
При заварюванні вони добре тримають форму і не втрачають об'єму.
Колір настою: темно-червоний з коньячним відливом.
Смак і аромат: насичений, без гіркоти, солодкуватий, з ароматом запашного (клейкого) рису.
Спосіб заварювання:
Для заварки потрібно 3-5 г заварки на 120 мл гарячої води. Температура води має бути 95-100°C. Час заварювання 10-60 секунд на одну протоку, після чого окріп виливається і заливається новий. Чай витримує до 12 проток.
Основні | |
---|---|
Подарункова упаковка | Ні |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Склад чаю | Збір |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Скляна банка |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 250 |
- Ціна: 490 ₴