Шен Пуер китайський пресований Чай Юньнань 2015, Менхай Premium Golden Peacock Raw Tea Menghai Qizi Cake Tea

Природно дозрілий Шен Пуер методом сухого зберігання. Він уже досить зрілий, але так само підходить для подальшого дозрівання. Квітковий аромат із нотами тютюну та сухофруктів зачаровує. Енергія потужна, має тонізувальний ефект.
Фермери дбайливо ставляться до чайних дерев і не застосовують хімічних добрив. Чайні плантації простягаються на висоті від 1200 м до 2000 м. Пуер перший чай, який подався Імператору як данина.
Весняне збирання 2015 року, фабрика Bajiaoting co. Ltd.
Шен Пуер (зелений або сирий) — це найкорисніший китайський чай світлого напівпрозорого кольору, який готується способом тривалої природної ферментації. Він має тим більшу цінність, чим довше його витримка. Сировина може зберігатися дуже довго (10-50 і більше років). Для його виробництва використовуються тільки найбільш молоді, верхнє чайне листя. Останні під час оброблення зберігають своє початкове зелене забарвлення. Смак такого напою м'якший, є кислуватість і трохи солодкуватий післясмак. В ароматі простежуються яскраві фруктово-ягідні та квіткові нотки.
- Для заварювання та отримання необхідного смаку китайського пуеру заварювання береться з розрахунку 3-5 г на 150 мл.
- Воду краще взяти бутильовану, але не мінеральну.
- Скільки заварювати чай пуер? Заварити його можна до 10 разів або більше, однак треба орієнтуватися на смак і аромат.
- Напій вживають у свіжозавареному вигляді, розбухле заварювання не варто залишати на наступний день.
- Для оброблення брикету будуть потрібні спеціальна дошка та ніж.
- Заварювання пуера здійснюється в такому посуді: за класичними рецептами в чайнику або гайвані (спеціальній чаші з кришкою) з ісинської глини об'ємом 100-150 мл, однак у сучасних реаліях підійдуть також ізіпіт, френч-прес, чашка з боросилікатного скла, керамічний заварник тощо.
- Час настоювання — від декількох секунд (15-20) до хвилин (3-5) залежно від ваших уподобань за міцністю.
- За якої температури заварювати пуер? Температура заварювання становить 80° для шен і 98° для шу пуеру.
Основні | |
---|---|
Вага | 357 г |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Форма випуску | Пресований |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Моночай |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
- Ціна: 690 ₴