Чорний пресований чай Пуер Шу Лао Бан Чжан млинець 357г, справжній бадьорий китайський Пуер Юньнань 2018 рік
Шу Пуер «Лао Бан Чжан» 2018 року:
На ринку китайського чаю, Лао Бан Чжан (ЛБЧ) (老 班 章) відомий як король шу Пуера. Аромат неймовірно сильний, смак складний і багатий. У Куньміні чайні знавці часто описують смак ЛБЧ як «霸» (домінувальний зверху). Саме тому вони увінчали ЛБЧ як «Король».
ЛБЧ названий на честь села, яке виробляє цей чай. Деревина ЛБЧ розташована на горі Бу Лан (布朗 山) округа Мен Хай (勐 海), Сішуан Банна (西双版纳, Південно-Західна Юньнань). Найранніший запис про виробництво чаю в селі відстежується вже від 1476 року. У селі ЛБЧ жили меншини, відомі як племена Bu Lang. Вони ж і посадили чайні дерева та виробляли чай у горах. Сьогодні є 117 сімей народності Бу Лан, які проживають у селі ЛБЧ.
Селище розташоване на висоті 1700-1900 м над рівнем моря. Така велика висота рідко зустрчається в тропічній частині Південної Юньнані. Середня температура щорічно становить 18,7 градусів Цельсія. Майже половину року цей гірський район із села ЛБЧ покритий густим туманом. Чайні плантації ЛБЧ розташовані недалеко від кордону М'янми та займають 310 гектарів. Відповідно до офіційного документа передбачається, що є 78555 чайних дерев віком понад 100 років, 70866 чайних дерев — понад 200 років, 37076 чайних дерев віком понад 500 років, і 9412 чайних дерев віком понад 800 років. Чайні дерева ростуть у джунглях, вони співіснують з іншими дикими рослинами в джунглях, а отже, вони не є забрудненими пестицидами або будь-якими хімічними добривами.
Фермери народності Bu Lang керують і піклуються про ці дерева за власною оригінальною методикою. Донині вони все ще виробляють чай ЛБЧ, використовуючи традиційні методи оброблення, які передаються з покоління в покоління.
У 1950-х роках цей чай був обраний як данина очисник Мао Цзедуну, який був відомий як «чайний маніяк».
- Історично відомий.
- Цей чай був колись обраний як данина вищим керівникам Китаю.
- Гарна якість, солодкий затяжний смак і сильний посмак, зі сміливим і багатим ароматом.
- Величезний попит і малий обсяг виробництва.
- Постачання сировини частково монополізоване однією чайною фабрикою.
Вкус, аромат:
Чудовий Шу Пуер «Лао Бан Чжан» для повсякденного чаювання з м'яким, витриманим смаком і зігрівальним, медитативним впливом. Заповнює запас сил, знімає втому та напруження, розслаблює, не заважаючи водночас конструктивної активності та здатності ясно та чітко мислити. Букет готового чаю зрілий, округлий, горіхово-хлібної тональності. Смак м'який, міцний, шовковистий, солодкуватий, з тонкою горіховою гіркуватістю. Аромат глибокий, спокійний, теплий. Приємний оксамитовий післясмак.
Чайний Ефект:
Китайці називають чай пуер засобом, що допомагає від ста хвороб, і вважають його напоєм довголіття, стрункості та молодості. Він є одним із небагатьох чаїв, який можна пити людям із виразками. Напій допомагає у разі різних порушень травлення, його рекомендують вживати у разі диспепсій, отруєнь, включати в комплексну терапію колітів, дуоденітів і гастритів. Чай пуер може знімати наліт зі слизових, покращувати засвоєння їжі та перистальтику кишківника. Його можна пити навіть у разі загострень хвороб ШКТ, але в цьому разі напій має бути лише трохи теплим, але не гарячим.
Пуер є тонізувальним засобом. Шу Пуер «Лао Бан Чжан» За силою впливу на організм його можна порівняти із сильними енергетиками. Він покращує увагу та концентрацію, а також прояснює думки, тому буде корисний тим, хто займається розумовою працею.
Пуер — чай, корисні властивості якого оцінили не тільки в Китаї, але й у всьому світі. Сучасні вчені підтвердили сприятливий вплив напою на склад крові. Регулярне вживання чаю дасть змогу знизити рівень «поганого» холестерину та послугує профілактикою хвороб судин і серця. Він може стати незамінним продуктом для діабетиків, оскільки зменшує відсоток вмісту в крові цукру. Ще чай пуер справляється з очищенням організму. Він позбавляє шлаків і токсинів, чистить печінку та налагоджує роботу селезінки та жовчного міхура.
Вченими було доведено користь чаю пуер для схуднення. Багато досліджень було проведено у Франції. Після напій стали використовувати як основу або один зі складників дієтичних програм. Він знижує апетит, прискорює метаболізм і сприяє розщепленню жирових клітин.
Чорний чай пуер підходить для приготування оздоровчих сумішей. Наприклад, у Китаї його поєднують із корицею, трояндою та хризантеми. Такі добавки не тільки наділяють напій лікувальними властивостями, а й дають можливість надати його смаку й аромату нові відтінки.
Спосіб заварювання Шу Пуер «Лао Бан Чжан»:
Варка: Для цього способу приготування рекомендується використовувати скляний чайник, це дасть змогу краще контролювати стадії приготування напою. Спочатку необхідно підготувати воду до прийняття чаю. Поставте чайник на вогонь і в разі появи крихітних бульбашок, що піднімаються з дна, вичерпніть чашку води з чайника та знову залийте її в разі виникнення глухих ударів, які передують закипанню.
Спосіб заварювання:
У порцеляновій гайвані або чайнику для Шу пуерів:
• На 1 заварку (200 мл): 7-8 гр. чаю.
• Температура води: 90-100°С.
• Тривалість заварювання: 15-60 сек проливанням або 2-5 хв у чайнику.
• Кількість заварок: 7-8 разів проливанням, 5-6 разів у чайнику.
Приємного чаювання.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Подарункова упаковка | Ні |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Збір |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувальницькі характеристики | |
Кількість в упаковці | 1 |
Вага, г. | 357 |
Урожай | |
Урожай | 2018 |
- Ціна: 499 ₴