Шен Пуер, китайський чай зелений Пуер Шен "Старий чай із далеких гір" пресований у плитці1 кг, Юньнань пуер
Пуер Шен "Старий чай із далеких гір"
Чай вищої проби Шен Пуер "Старий чай із далеких гір" (пресований пуер зелений) складається зі зрілих літніх соковитих листочків, оброблених парою. Чай пресується у формі піал і сушиться за регулярно мінливого температурного режиму. Чайна сировина вирощують у знаменитому китайському селі Юньнань.
Нотка сухофруктів із тонкими нотами ґрунту — характерний запах для листя.
Історія виникнення пресованого Пуера бере свій початок у Давньому Китаї. Там уперше почали виробляти пресований чай. Пресували його у формі цеглинок, як подушку під голову та у формі піал або гнізд. Це зумовлювалося зручністю зберігання й перевезення. Також Пуер пресували, оскільки в пресованому вигляді ферментація в чайному листі не припиняється.
Чай Шен Пуер корисний із першої чашки
Зелений чай пуер цінують не тільки за оригінальний смак. У китайській народній медицині чайне листя використовують для приготування лікарських настоїв. Навіть одна чашка цього напою сприятливо впливає на організм. Однак у всьому потрібна міра. Щоб не викликати чайного «п'яніння», тобто перезбудження нервової системи, рекомендуємо пити не більше 2-3 чашок на день.
Чим корисний чай пуер зелений:
- покращує роботу кишечника;
- нормалізує стан ендокринної системи;
- підвищує імунітет;
- допомагає впоратися з застудою, має протизапальну дію;
- насичує організм вітамінами, ферментами, мінералами;
- сприяє схудненню завдяки сечогінному ефекту;
- знімає втому, підвищує концентрацію уваги та працездатність.
- Китайський чай Шен Пуер не випадково називають «напій молодості»: його регулярне вживання прискорює регенерацію клітин. У косметології чайне листя й настій використовуються для приготування омолоджувальних масок і кремів. Під впливом компонентів чаю шкіра зволожується, очищується й розгладжується.
Якщо хочете відчути себе імператором династії Тан, тоді заваріть чай Шен Пуер за всіма правилами. Йдеться не про традиційну чайну церемонію, а про тонкість заварювання китайського зеленого чаю. Адже можна витратити час і гроші, знайти оригінальний Пуер Шен, купити та зіпсувати неправильним приготуванням.
Як правильно заварювати витриманий пуер:
підготувати посуд: порцеляновий або глиняний чайник обполоснути окропом;
насипати чай: 1/5 частина об'єму заварника;
підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліше» Шен Пуер, тим гарячішою має бути вода;
налити воду в чайничок і одразу злити: це потрібно, щоб змити пил із чаїнок і «розбудити» чай;
знову залити воду, витримати 15-20 секунд і одразу розлити напій чашками; важливо не перетримати заварку, інакше з'явиться гіркота, від якої вже не позбутися;
Чай Шен Пуер заварюють 8-9 разів, з кожним новим проливанням час настоювання збільшують на 5-10 секунд. Повністю листя розкривається тільки після 5-7-го проливання.
Приємного чаювання.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 1000 |
Кількість в упаковці | 1 |
- Ціна: 1 500 ₴