Кудин чай трав'яний лікувальний китайський в пакованні 80 г, чай із листя падуба Копія Кудин

350 грн
- В наявності
- Код: 0172
Чай списом кудин — це не просто китайський чай, а легенда Піднесений уже понад 2000 років. «Не просто чай», кудин ще й тому, що він виготовляється з листя широколистого падуба. Це вічнозелене дерево з міцними товстими гілками та великим блискучим листям. Покликати точну батьківщину цього зілля складно. Наприклад, парагвайський національний напій мате теж виготовляють із такого ж Падубів. А в Китаї ці дерева виростають майже на всій території країни.
Збирають диво-напій тільки вручну, у весняний період і дуже в невеликих кількостях. А перед сушінням на сонці спочатку змотують «копія» і пропарюють.
Кудин можна побачити різноманітних форм:
- Скручений
- Листовий
- У формі спіралі
- Зв'язаний
- Пресований
Користь для тіла та душі
Цей китайський чай вважають більш лікувальним напоєм, ніж смачним. А про цілющі властивості, як у принципі й про все, що пов'язане з кандіном, ходять легенди. Виділимо основні:
- Це дуже сильний жарознижувальний та антимікробний засіб.
- Навіть для людей із проблемами шлунка кудин це шанс позбутися колітів і налагодити процеси травлення.
- Чашка напою стане профілактикою та заміною таблеткам для гіпертоніків.
- Систематичне вживання є прекрасним способом знизити цукор крові.
- Антиоксиданти, яких у чаї неймовірна концентрація, борються зі старінням, захищають клітини від радіації та виникнення пухлин.
- Бодрість, тонус і свіжість — це то незаперечні наслідки вживання «горячої трави».
Чай кудин не має відомих побічних ефектів і протипоказань. Але таке зілля потрібно вживати розумно. Рекомендують заварювати його двічі-тричі на тиждень. Цього цілющого ефекту буде цілком достатньо для зміцнення організму та загального поліпшення стану.
Кхудин, як правильно звучить назва китайською, належить до «кхуч» — гірких чаїв. А гіркота в китайській культурі та медицині, відповідає енергії інь, серцю, вогню та кишківнику. Вважається, що гіркий смак може усунути жар і застій енергії ци в організмі.
Щоб відчути справжній смак чаю кудин, потрібно знати, як правильно його заварювати. Для однієї чашки буде досить половини або ще менше одного «копію». У чайник можна додати цілу «іглу» або для шанувальників навіть дві. Необхідна температура води — вісімдесят градусів, час заварювання не більш ніж 15-20 секунд. Ці правила дуже впливають на смакові якості. Чим менше температура та час запарювання, тим менш гіркувато-терпкуватим буде напій. Якщо після першого ковтка цілющої рідини Ви відчуєте невелику гіркоту, яка згодом переходить у приємну солодкість, отже, церемонія заварювання китайського чаю пройшла вдало.
Якщо специфічний смак усе-таки Вам не до вподоби — вихід є. Спробуйте залити кудин водою з температурою максимум 40-50 градусів. Такий холодний напій буде з м'якшим і звичнішим трав'яним присмаком. Також є практика пити «копію» з іншими сортами чаю. Наприклад, чудовий смаковий тандем створить шу пуер і наша «гірка трава». А може, Ви самі знайдете вдаліший мікс.
Вага: 80 г.
Основні | |
---|---|
Вага | 80 г |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Скляна банка |
Форма випуску | Листовий |
Тип чаю | Чай Ку Дін |
Склад чаю | Збір |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Тип смакового інгредієнта | Кудін |
- Ціна: 350 грн