Чай китайський пуер 10 років, елітний зелений пресований у плитці чай Пуер Шен 1 кг витриманий (Урожай 2010)

1 200 грн
- В наявності
- Код: 0150
Чай Пуер Шен 2010 року
Знижена ціна!
Шен Пуер — один із найшанованіших видів пуеру, назва якого перекладається як «сирий, свіжий». Завдяки кольору листя в готовому чаї та відтінкам чайного настою, Шен у китайській класифікації визнано зеленим. У контрасті з «чорним» Шу Пуером, Шен пуер можна сміливо називати світлим чаєм.
Смак елітного китайського Шен пуеру віддалено схожий на смак звичайного зеленого чаю. Однак, він набагато насиченіший, здається трохи в'язким. В ароматі простежуються нотки сухофруктів і квітів. Післясмак у Шена дуже м'який і приємний, наділений яскраво відчутною солодкістю. Шен пуер, на відміну від чорного Шу пуеру, не викликає сильного чайного сп'яніння. Однак, деякі його сорти цілком можуть бути названі «зарядженими». Вони дуже м'яко, «безпечно» бадьорять дух людини та тонізують її тіло.
Як правильно заварювати витриманий пуер:
- підготувати посуд: порцеляновий або глиняний чайник обполоснути окропом;
- насипати чай: 1/5 частина об'єму заварника;
- підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліший» Шен Пуер, тим гарячіше має бути вода;
- налити воду в чайничок і одразу злити: це потрібно, щоб змити пил із чаїнок і «розбудити» чай;
- знову залити воду, витримати 15-20 секунд і одразу розлити напій по чашках;
- важливо не перетримати заварку, інакше з'явиться гіркота, від якої вже не позбутися.
Чай Шен Пуер заварюють 8-9 разів, з кожним новим проливанням час настоювання збільшують на 5-10 секунд. Повністю листя розкривається тільки після 5-7-го проливання.
Приємного чаювання.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Форма випуску | Пресований |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Збір |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Урожай | |
Урожай | 2010 |
- Ціна: 1 200 грн