Справжній улун Да Хун Пао 500 г у подарунковій червоній банці, елітний китайський витісний чай Дахунпао з гір Ві

790 грн
- В наявності
- Код: 0141
Китайський чай Да Хун Пао
Да Хун Пао — китайський витесний чай сорту улун, що росте на плантаціях у горах Уї. Переклад українською трактує цю назву як «великий червоний халат». Кілька років тому лист чаю став туристичним символом території Уішаня. Перша згадка про чай датується 1385 роком. Це запис із записної книги монастиря Тянь Синь Си. Вона розповідає про те, як молодий студент отримав тепловий удар, а послушник монастиря вилікував його настоєм чаю Да Хун Пао. Юнак як раз прямував здавати імператорські іспити, щоб отримати престижну посаду чиновника, якій відповідав червоний халат.
Чай Да Хун Пао багатий на корисні властивості.
Він сприяє:
- зміцненню імунної системи людини
- очищенню організму від токсинів
- поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту
- стабілізації артеріального тиску.
Регулярне вживання чаю може вилікувати гіпертонію та заспокоїти нервову систему. Найбільша користь виходить у разі ранкового вживання, бажано, натщесерце. Да Хун Пао виводить токсини, створюючи сприятливу флору для приймання їжі, і стимулює відтік жовчі з організму.
Да Хун Пао належить до різновиду чаїв, які кожне вживання відрізняються за смаком. Його глибина й аромат залежать від посуду, води, тривалості заварювання й навіть особливостей оброблення на плантаціях. На смакові якості також вплине індивідуальне сприйняття людини. Колірна гама готового настою широка: від золотистих відтінків до темно-бурштинових тонів. Комусь смак чаю здасться карамельним, хтось відчує в ньому відтінок ванілі та терпких фруктів. Запах теж змінюється. Це пов'язане з тим, що сьогодні такий сорт чаю — велика рідкість. Те, що продається під виглядом оригінального — листя дочірніх кущів або їхніх сумішей.
Заварювальні секрети
Як і будь-який інший сорт чаю, китайський Да Хун Пао потрібно вміти правильно заварювати. Для цього знадобиться спеціальний посуд: глиняний або скляний чайник, а в разі подорожі знадобиться компактний і зручний гайвань. Заварювати Да Хун Пао можна повторно до восьми разів.
Процес приготування — це не просто данина традиціям. Деякі етапи допоможуть убезпечити здоров'я споживача. Для початку треба покласти необхідну кількість заварювання в порожній чайник. Улун досить швидко віддасть ємності насичений аромат. Потім потрібно прополоснути листочки злегка охололим окропом і злити воду.
Другу заварку можна спокійно вживати. Поступово чайні листя розкриються і вже до четвертого заливання води позбавляться аромату. А смак — навпаки. З кожним подальшим заварюванням чайний смак набуватиме нові відтінки та грані.
Основні | |
---|---|
Виробник | Діамантовий Дракон |
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чай Улун |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Листовий |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Вага | 500 г |
Упаковка | Тубус |
Подарункова упаковка | Так |
- Ціна: 790 грн