Кошик
245 відгуків
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380 (68) 068-03-40
Nirvana.in.ua
Кошик

Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha

Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 2
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 3
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 4
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 5
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 6
  • Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha, фото 7

350 грн

  • Немає в наявності
  • Код: TKP-4003
+380 (68) 068-03-40
Viber Telegram
Матча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай MatchaМатча преміум 150 грамів, маття, зелений порошковий чай, зелений чай матча, чай Matcha
350 грн
Немає в наявності
+380 (68) 068-03-40
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Матча - це японський зелений чай, розтертий на порошок. Японською він називається маття, а в нашій транскрипції матчу. Цей чай традиційно використовується у японській чайній церемонії. Особливості вирощування та приготування дозволяють цьому напою зберігати величезну кількість корисних речовин.

Сьогодні чай матчу вважається традиційним японським напоєм. Однак з'явився цей порошковий зелений чай не в Японії, а в Китаї. Ще в п'ятому столітті китайці обсмажували чайне листя, а потім розтирали їх. Отриманий порошок спресовували в брикети, які потім заварювали в окропі з додаванням деякої кількості м'яти або солі. Приготування та споживання порошкового чаю перетворилося на ритуал у дзен-буддистів.

Сам дзен-буддизм, а разом з ним і порошковий чай, були завезені до Японії 1191 року ченцем Ейсаєм. У Китаї порошковий чай був поступово забутий, але в Японії він зберіг позиції завдяки дзенським ченцям, а потім став широко поширюватися і серед інших верств суспільства протягом періоду від XIV до XVI століття. В цей час власники чайних плантацій в Удзі удосконалили техніку виробництва чаю вищого гатунку – маття.

У Японії чай набув особливого поширення набагато пізніше, лише у XIII столітті, проте саме японці довели до досконалості техніку виробництва матчу. Освоївши приготування чаю, японці пішли ще далі і зробили матч звичним компонентом своїх національних солодощів. Порошком матчу посипають десерти мандзю та якігорі, його додають у цукерки та випічку, алкогольні та безалкогольні напої.

Склад та корисні властивості

Кальцій. Допомагає зміцнити зуби, кістки, підтримувати нормальний метаболізм

·      Залізо. Потрібна для вироблення гемоглобіну.

·      Харчові волокна. Сприяють здоровому функціонуванню травного тракту.

·      Калій. Важливий елемент для тканин м'язів.

·     Вітамін С. Незамінний для зміцнення імунітету.

·    Йод. Активізує мозкові процеси, нормалізує обмін речовин.

·     Фтор. Зміцнює кістковий скелет, зуби, допомагає росту волосся та нігтів.

·     Білок. Будівельний матеріал кліток всього організму.

А також у ньому досить багато вітамінів

·      В 1. Необхідний для білкового, жирового та ліпідного обміну, роботи серця, нервової системи та утворення шлункового соку.

·      В 2. Потрібний підтримки діяльності ЦНС, вироблення антитіл, знімає втому з очей.

·      О 6. Стимулює повноцінне засвоєння білка організмом, перешкоджає виникненню шкірних хвороб та нервових розладів.

·   А. Покращує імунну систему, зір, стан шкіри, волосся, кісток. Чинить позитивний вплив на репродуктивну здатність.

· Підтримує допустимий баланс холестерину, попереджає онкологічні захворювання, усуває запальні процеси, регулює артеріальний тиск, позитивно впливає на гормональний фон та функціонування щитовидної залози.

Матча містить велику кількість антиоксидантів. Антиоксиданти - це речовини та ферменти, що відповідають за боротьбу з окисленням. Зокрема, вони омолоджують шкіру та запобігають низці небезпечних захворювань. Вчені виявили, що матч містить у 100 разів більше епігалокатехіну (EGC), ніж будь-який інший чай. EGC — найсильніший антиоксидант із чотирьох основних чайних катехінів, у 25–100 разів сильніший, ніж вітаміни C та E. У матчі 60% катехінів — це саме EGC. Зі всіх антиоксидантів він широко відомий своїми протираковими властивостями.

Покращує пам'ять та концентрацію уваги. Іншим результатом дії L-Теаніну є вироблення дофаміну та серотоніну. Ці речовини піднімають настрій, сприяють покращенню пам'яті та концентрації уваги.

Підвищує рівень енергії та витривалості. У той час як зелений чай підбадьорює нас за допомогою кофеїну, що міститься в ньому, матчу дає нам заряд енергії завдяки все тому ж L-Тіаніну. Енергетичний ефект від чашки матчу може тривати до шести годин, при цьому він не супроводжується нервозністю та гіпертонією. Це гарна чиста енергія!

Спалює калорії. Зелений чай матчу прискорює метаболізм і допомагає організму спалювати жир приблизно в чотири рази швидше за звичайний. При цьому матчу не викликає жодних побічних ефектів (збільшення частоти серцевих скорочень, високого тиску та ін.).

Нормалізує рівні холестерину. Дослідження показують, що люди, які п'ють матчі регулярно, мають нижчий рівень поганого холестерину та вищий рівень хорошого холестерину. Чоловіки, які п'ють зелений чай матчу, на 11% менш схильні до розвитку серцевих захворювань, порівняно з тими, хто його не п'є.

 

Для традиційного заварювання матчу вам знадобиться:

  • Тяван - керамічна або порцелянова чаша для заварювання
  • Тясаку - мірна ложка з бамбука, в яку входить 1 грам порошку матчу
  • Ситечко - для просіювання матчу
  • Тясен - віночок з бамбука для перемішування

Для койча (міцного чаю):

Прогрійте тяван, засипте туди 4 грами просіяного матчу і залийте його 50 мл гарячої (80 градусів) води.
Повільними рухами перемішайте чай віночком. Чай повинен вийти густим, тягучим, із насиченою зеленою пінкою зверху.

Для вусу (слабкого чаю):

Прогрійте тяван, засипте туди 2 грами просіяного матчу і залийте його 80 мл гарячої (80 градусів) води.
Віночком перемішайте чай до утворення невеликої піни, щоб на стінках тявана не залишилося грудок.

Для матчу-латте:
1. Насипте 2гр матчу (1 ложка Тясаку або 1/2 чайної ложки) у широку чашу.

2. Залийте Матча водою, прогрітою до 80°С.

3. Збийте суміш води і матчу за допомогою віночка, щоб отримати густу "пасту" з бульбашками на поверхні. готова "паста" матчу була однорідною і без грудочок.

На цьому етапі ви можете додати мед, сироп або будь-які підсолоджувачі на ваш смак.

4. Підготуйте молоко: підігрійте до 80°С. Густа стійка пінка - обов'язкова умова класичного Латте. Рекомендуємо скористатися ручним або автоматичним капучінатором для збивання молока або френч-пресом, щоб отримати піну гідної якості.

Основні
Вага150 г
Країна виробникКитай
Форма випускуШвидкорозчинний
Склад чаюМоночай
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаФерментація
  • Ціна: 350 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner