Кошик
637 відгуків
НовинкиПодивитись
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha

Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 2
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 3
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 4
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 5
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 6
  • Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha, фото 7

350 

  • Немає в наявності
  • Код: 0138
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Матча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, MatchaМатча 150 грамів, маття, зелений порошковий чай матча, Matcha
350 
Немає в наявності
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Матча — це зелений чай, розтертий у порошок. По-японськи він називається маття, а в нашій транскрипції матча. Особливості вирощування та приготування дають змогу цьому напою зберігати величезну кількість корисних речовин.

Сьогодні чай матча вважається традиційним японським напоєм. Однак з'явився цей порошковий зелений чай не в країні сонця, що сходить, а в Китаї. Ще в п'ятому столітті китайці обсмажування чайне листя, а потім розтирали його. Отриманий порошок спресувався в брикети, які потім заварювалися в окропі з додаванням певної кількості м'яти або солі. Приготування та споживання порошкового чаю перетворилися на ритуал у дзен-буддистів.      

Сам дзен-буддизм, а разом із ним і порошковий чай, були заміщені до Японії 1191 року ченців Ейсеєм. У Китаї порошковий чай був поступово забутий, але в Японії він зберіг позиції завдяки дзенським ченцям, а потім став широко поширюватися й серед інших шарів суспільства впродовж періоду від XIV до XVI століття. У цей час власники чайних плантацій у Удзі вдосконалили техніку виробництва чаю найвищого сорту — маття.

У Японії чай отримав особливе поширення набагато пізніше, лише в XIII столітті, проте саме японські довели до досконалості техніку виробництва матча. Освоївши приготування чаю, оцета пішла ще далі та зробили матча звичним компонентом своїх національних солодощів. Порошком матча посипають десерти мандзю та какао, його додають у цукерки та випічку, алкогольні та безалкогольні напої. 

Склад і корисні властивості

Кальций. Допомагає зміцнити зуби, кістки, підтримувати нормальний метаболізм

·      Залізо. Потрібний для вироблення гемоглобіну.

·      Харчові волокна. Сприяють здоровому функціонуванню травного тракту.

·      Калий. Важливий елемент для м'язових тканин.

·      Вітамін С. Незамінний для зміцнення імунітету.

·      Йод. Активізує мозкові процеси, нормалізує обмін речовин.

·      Фтор. Зміцнює кістковий скелет, зуби, допомагає росту волосся й нігтів.

·      Білок. Будівельний матеріал клітин усього організму.

А також у ньому досить багато вітамінів

·      В1. Необхідний для білкового, жирового та ліпідного обміну, роботи серця, нервової системи та утворення шлункового соку.

·      В2. Потрібен для підтримки діяльності ЦНС, вироблення антитіл, знімає втому з очей.

·      В6. Стимулює повноцінне засвоєння білка організмом, перешкоджає виникненню шкірних хвороб і нервових розладів.

·      А. Покращує імунну систему, зір, стан шкіри, волосся, кісток. Має позитивний вплив на репродуктивну здатність.

·      Р. Підтримує допустимий баланс холестерину, запобігає онкологічним захворюванням, усуває запальні процеси, регулює артеріальний тиск, позитивно впливає на гормональний фон і функціонування щитоподібної залози.

Матча містить велику кількість антиоксидантів. Антиоксиданти — це речовини та ферменти, що відповідають за боротьбу з окисненням. Зокрема, вони омолоджують шкіру та запобігають низкі небезпечних захворювань. Вчені виявили, що матча містить у 100 разів більше епігалокатехину (EGC), ніж будь-який інший чай. EGC — найсильніший антиоксидант із чотирьох основних чайних катехінів, у 25-100 разів сильніший, ніж вітаміни C і E. У матчі 60% катехінів — це саме EGC. З усіх антиоксидантів він широко відомий своїми протиракованими властивостями.

Покращує пам'ять і концентрацію уваги. іншим результатом дії L-Теаніну є вироблення дофаміну та серотоніну. Ці речовини покращують настрій, сприяють поліпшенню пам'яті та концентрації уваги.

Підвищує рівень енергії та витривалості. Тоді як зелений чай розбурхує нас за допомогою кофеїну, що міститься в ньому, матча дає нам заряд енергії завдяки все тому ж L-Таніну. Енергетичний ефект від чашки матча може тривати до шести годин, водночас він не супроводжується нервозністю й гіпертонією. Це гарна, чиста енергія!

Спалює калорії. Зелений чай матча прискорює метаболізм і допомагає організму спалювати жир приблизно учетверо швидше, ніж звичайний. Водночас матча не викликає жодних побічних ефектів (збільшення частоти серцевих скорочень, високого тиску тощо).

Нормалізує рівні холестерину. Дослідження показують, що люди, які п'ють матча регулярно, мають нижчий рівень поганого холестерину та вищий рівень гарного холестерину. Чоловіки, які п'ють зелений чай матча, на 11% менш схильні до розвитку серцевих захворювань, порівнюючи з тими, хто його не п'є.

 

Для традиційного заварювання матча вам знадобиться: 

  • Тяван — керамічна або порцелянова чаша для заварювання
  • Сапаку — мірна ложка з бамбука, до якої входить 1 грам порошку матча
  • Ситечко — для просіювання матча
  • Тясен — віночок із бамбука для перемішування

Для койча (кріплого чаю):

Прогрійте тюван, засипте туди 4 грами просіяного матча та залийте його 50 мілілітрами гарячою (80 градусів) води.
Неспішними рухами перемішайте чай віночком. Чай має вийти густим, тягучим, з насиченою зеленою пінкою зверху.

Для навчання (слабкого чаю):

Прогрійте тюван, засипте туди 2 грами просіяного матча та залийте його 80 мілілітрами гарячою (80 градусів) води.
Віночком перемішайте чай до утворення невеликої піни, щоб на стінках тювана не залишилося грудок. 

Для матча-латте:

1. Насипте 2 г матча (1 ложка Сасаку або 1/2 чайної ложки) у широку чашу.

2. Залийте Матча водою, прогрітої до 80 °C.

3. Збийте суміш води та матча за допомогою віночка, щоб отримати густу "пасту" з бульбашками на поверхні. Рухи віночком робіть активно, у напрямку вгору-вниз. Якщо ж у вас немає віночка, перемішайте суміш ложкою або виделкою. Головне, щоб готова "паста" матча була однорідною й без грудочок.

На цьому етапі ви можете додати мед, сироп або будь-які підсолоджувачі на ваш смак.

4. Підготуйте молоко: підігрійте його до 80 °C. Густа стійка пінка — обов'язкова умова класичного Лате. Рекомендуємо скористатися ручним або автоматичним капучинатором для збивання молока або френч-пресом, щоб отримати піну гідної якості.

Основні
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаФерментація
Склад чаюМоночай
Тип чаюМатча
УпаковкаДой-пак
Форма випускуШвидкорозчинний
Вага150
  • Ціна: 350 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner