Елітний старий Пуер Шу пресований, Юньнань (2006 рік) 1 кг Menghai Premium справжній чорний китайський чай
Пуер Шу пресований Menghai Premium (2006 рік)
Чайна фабрика Менхай (勐海茶叶厂): Чайна фабрика Менхай була офіційно заснована 1940 року групою з понад 90 чайних професіоналів з усього Китаю. Можливо, це найстаріша спеціалізована чайна фабрика в провінції Юньнань. Через це він має солідну репутацію, яку поважають прихильники чаю пуер.
Menghai Banzhang виготовляється з маленького і ніжного чайного листя, що зовсім відрізняється від великого, більш зрілого чайного листя. Це збільшує швидкість замочування. Настій легкий і прозорий, запах ароматний, солодкий і м'який, з ніжним і гладким післясмаком.
Особливості чаю й дегустаційна оцінка:
Як і у більшості випадків, особливість чаю криється в його сировині. В основі чаю лежить сировина з гори Буланшань, що розташована на висоті 1500 м над рівнем моря. У цьому гірському регіоні чай виробляють уже понад 1400 років. У цьому Гу Шу досить велика кількість золотистих бруньок, але також зустрічаються й тонкі черенки, які зовсім не псують загальну картину, а навпаки роблять чай із чудової сировини більш доступним.
Зараз цьому шу пуеру 10 років і його вік досить цікаво позначається на смаку. До речі, пресування пуера на фабриці Юньхе відбувається давнім способом — за допомогою шліфувального каменю. Шу Юй витримує гідну кількість проток. У ньому є як сухофруктові нотки, так і мускус, сире дерево та пряні нотки. Настій однорідний, досить прозорий, не надто гучний, але водночас смак і аромат сильні та насичені.
Корисні властивості:
Як і всі пуери, Менхай добре впливає на травлення, його можна пити вранці, на голодний шлунок. Має бадьорливі властивості, попри невеликий вміст кофеїну. Цей чай здатний поліпшити увагу та концентрацію, а також прояснює думки, тому буде цікавий і тим, хто займається розумовою працею.
Успадкувавши вікову чайну технологію, всі чаї є натуральними, екологічно чистими, по-справжньому зеленими та корисними якісними чаями. Вони виготовляються з чаю, витриманого в сучасному дереві, сировини з листя стародавніх дерев і натуральної гірської джерельної води, а також виробляються за допомогою ексклюзивного процесу ферментації. Смак м'який, а солодкість висока.
Ферментований Menghai fermentation master у Менхаї та перероблений Kunming Dry warehouse, він тепер п'ється з м'яким і насиченим смаком, майже без гіркоти або різних ароматів, чай виходить червоним і без домішок, а чайна основа червона, коричнева, масляниста та не карбонізована!
Рекомендації щодо заварювання:
Найкращий посуд для заварювання: глиняний чайник, термос
Способи заварювання: Пень Ча
Температура: Заварювати чистою, м'якою водою за температури 95-98 °C
Пропорції: 6-8г на чайник 180 мл
Час настоювання та кількість заварювання: Час настоювання перших проток 10-20 секунд. Далі інтервали заварювання можна збільшувати. Менхай Гу Шу Пу Юй стабільно витримує 8-9 проток.
Якщо заварювати пуер у кухлі (250 мл), необхідно приблизно 2-3 г чаю. Настоювати в такий спосіб чай можна приблизно 2-3 хвилини.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 1000 |
Кількість в упаковці | 1 |
Урожай | |
Урожай | 2006 |
- Ціна: 1 500 ₴