Пуер Шу, Юньнань витриманий чай пуер Менхай (2017 рік) 1 кг Menghai Banzhang елітний чорний китайський чай
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Пуер Шу, Юньнань витриманий чай пуер Менхай (2017 рік) 1 кг Menghai Banzhang елітний чорний китайський чай»
Пуер Шу Menghai Banzhang 2017 року
Чай Шу Пуер — це хард-кор у світі китайського чаю. Це містичний напій для тих, хто любить міцніше. Суворий чай для справжніх екстремалів смаку.
Шу Пуер перекладається з китайської як «Готовий Пуер» — і не більше. Тут немає жодної загадки, романтики чи таємного сенсу.
Пуером же називається постферментований чай. Шен Пуер, або сирий, «зелений» Пуер дозріває в процесі повільної ферментації, а Шу Пуер — зрілий, «чорний» Пуер готується методом прискореної ферментації. І якщо Шен Пуер дозріває через три роки зберігання, то Шу Пуер вважається готовим до вживання безпосередньо після ферментації, він має всі ті ж властивості, що й тривало достиглі Шен Пуери, які зберігаються десятиліттями.
Постферментований чай вирізняється тим, що після ферментації — просмажування в спеціальних чанах, на сковородах, скручування й сушіння під сонцем його додатково ферментують спеціальними мікроорганізмами та пресують. У продажу можна побачити як пресований Шу Пуер, так і розсипний — цей вид набагато зручніший у використанні.
Колір чаю — чорний, як ніч. Смак дуже міцний і терпкий, з деревним присмаком, який прив'язується до чаю в процесі ферментації. Він прямий і не багатошаровий, гіркуватий. Але химерність його дає простір для фантазії. Хтось порівнює чай із чаклунським зіллям, хтось із земляними купами, з п'янкими грибами, лікарським настоєм... варто купити чай Шу Пуер і спробувати, щоб скласти своє враження. Можливо, ви почуєте варганну музику.
Чайна фабрика Менхай (勐海茶叶厂): Чайна фабрика Менхай була офіційно заснована 1940 року групою з понад 90 чайних професіоналів з усього Китаю. Можливо, це найстаріша спеціалізована чайна фабрика в провінції Юньнань. Через це він має солідну репутацію, яку поважають прихильники чаю пуер.
Menghai Banzhang виготовляється з маленьких і ніжного чайного листя, що зовсім відрізняється від великого, більш зрілого чайного листя. Це збільшує швидкість замочування. Настій легкий і прозорий, смак ароматний, солодкий і м'який, з ніжним і гладким післясмаком.
Цей чай можна заварювати так:
1) попередньо замочити листя в холодній воді, залити окропом, першу заварку злити;
2) відразу залити окропом, але тоді потрібно злити перші дві заварки.
Така процедура потрібна, по-перше, для знезараження чаю, а по-друге, для розкриття його смаку. Китайські чаї, і Пуер, зокрема, найкраще пропарювати в термосі. Шу Пуер рекомендується заварювати в чайнику з ісинської глини. Більш ніжні чаї заварюються в скляному або порцеляновому посуді. Але Шу Пуер не з них.
Чай безсумнівно струшує, додає сил. Шу Пуер покращує роботу шлунково-кишкового тракту та очищає організм загалом. Як і багато китайських чаїв, Шу Пуер нормалізує роботу печінки, знижує холестерин, успішно бореться із зайвою вагою й навіть корисний у разі анемії й авітамінозу.
Якщо чесно, чай Шу Пуер — напій маргінальних гурманів. Він має міцний і дуже незвичний смак. Ви або приймаєте його, або ні. Компромісів тут немає. Але пофантазувати на тему смакових асоціацій буде дуже цікаво — це без сумнівів.
Склад, корисні властивості
Пуер надзвичайно сильно тонізує організм і впливає на нервову систему, стимулює роботу серця, але як і будь-які сильнодійні ліки можуть вживатися тільки в обмежених кількостях і курсами!
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 1000 |
Кількість в упаковці | 1 |
Урожай | |
Урожай | 2017 |
- Ціна: 1 500 ₴