Кошик
787 відгуків
НовинкиПодивитись
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань

НовинкаПодарунок
Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 2
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 3
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 4
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 5
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 6
  • Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань, фото 7

1 500 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: 0132
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, ЮньнаньЧай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань
1 500 ₴
Немає в наявності
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Акція «Товари у подарунок»Ви заощаджуєте 50 ₴

Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Чай Пуер Шен Lincang пресований у плитці 1 кг 2017 рік, елітний зелений китайський чай натуральний, Юньнань»

Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Чай Пуер Шен Lincancang, Юньнань 2017 рік 

Шен пуер — один із найвідоміших у світі китайських чаїв. Гарячо улюблений у себе на батьківщині, останнім часом він став популярним і на Заході — завдяки своїм корисним властивостям і унікальному смаку, який запам'ятовується одразу й назавжди. Ми постаралися зібрати найважливіші та найцікавіші факти про знаменитий напій, чия історія налічує кілька століть.

Що таке льон пуер 

Шен пуер — класичний китайський чай, створений за допомогою постферментації, тобто такий, що дозріваэ уже після виготовлення. Дозрівання льону пуеру відбувається завдяки мікробній ферментації, у якій головну роль відіграють плісняві гриби, що іменуються Aspergillus acidus. Цей вид грибів не небезпечний для людини, але надає чайному листу особливий неповторний смак. Ці мікроорганізми, до речі, також беруть участь і у формуванні смаку багатьох інших харчових продуктів (як-от саке, соєвий соус, сир, випічка), а в чаї їхня активність змінює хімічну структуру наявних ароматичних сполук і створює нове, якого не було у вихідному листі. 

Шен пуер цінується тим вище, чим довше він визрівав. Мінімальним для гарного чаю вважається термін від десяти років. 

 

Історія шен пуеру 

Приблизно 1400 років тому мешканці території, де сьогодні розташований Юньнань (Південно-Захід Китаю), почали експортувати чай у Тибет в обмін на коней. Великі зв'язки розсипного чаю прив'язують до в'ячних тварин і везли через Гімалаї. Подорож іноді тривала довше року. Згодом торговці зрозуміли, що якщо чай спресований, то його можна взяти більше, зберігається він краще та продається швидше. А покупці почали помічати й інше: новий пресований чай на смак виявився цікавішим, ніж попередній листовий варіант.

Оскільки в Китаї спочатку всі виробники надсилали своє листя вниз річкою в місто Пуер, де й були чайні фабрики, цей сорт дістав свою назву за назвою населеного пункту. 

Пресований пуер 

Пресований пуер виробляється так само, як і листовий, але з додатковим етапом ущільнення листя в різні форми, кожна з яких має вікову історію та ім'я. Деякі форми характеризуються слабким стисненням листя, а для створення інших використовуються спеціальні парові преси (такі брикети виходять дуже щільними). Водночас чим вищий ступінь стиснення, тим повільніше процес старіння. 

Найвідоміші форми пресованого пуеру — це бінга («блін») і точа («таблетка» круглої форми). Рідше трапляються пресування у формі гриба або гарбуза, а також квадратних або прямокутних цеглин.

 

Як правильно заварювати чай пуер у заварювальному чайнику (150-250 мл)? 1 порцію то ча розм'якшують окропом упродовж 5-10 секунд, потім зливають заварку. Ємність заповнюють гарячою водою (90 °C) і томлять під кришкою 20 секунд. Потім із чайника готовий напій розливають по піалах.

Аромат прогрітого в чайнику листа: сухе зерно, шкіряна упряж, свіжоскошена трава, запашне сіно. Шлейф випитої піали: карамель, ваніль, мед, конвалія.

Настій м'який, маслянистий, з класичним лінзанським Kuwei, коли смак із пікантно-гіркого переходить у солодкий післясмак.

Одного разу закохавшись у метаморфози післясмаку цього шена, хочеться спробувати його знову й знову.

 

Приємного чаювання.

 

Основні
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаФерментація
Розмір чайного листаКрупнолистовий
Склад чаюЗбір
Тип чаюЧай Пуер
УпаковкаПаперовий пакет
Форма випускуПресований
Користувальницькі характеристики
Кількість в упаковці1
Вес, г.1000
Урожай
Урожай2017
  • Ціна: 1 500 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner