Пуер Шу пресований млинець 2016 року 357 г Guangyunhao, справжній чорний китайський чай елітний
Пуер Шу Guangyunhao 2016 року
Дрібнолистовий юньнаньський пуер солідної витримки. Зістарений, густий, сильний Шу з бадьорливим ефектом, оксамитовим смаком і приємною ціною. Заставляє мозок працювати, а тілу не дає впасти в сонливість.
У пуеру багато шанувальників, що не дивно. Він смачний, стійкий у заварюванні та дарує гармонійний чайний стан. У купажі дрібний лист і бруньки з округу Сішуаньбаньна. Пресування в міру щільне, можливо, знадобиться допомога пуерного ножа.
Колір, смак і аромат
Тривала витримка пом'якшила різкі пуерні ноти, зробила смак м'яким, а післясмак мелодійним. Відтінок настою залежить від міцності заварювання, від темно-горіхового до майже нафтового. Аромат густий і обволікальний. У смаку відтінки чорносливу, деревної кори та легкий натяк на тютюн. Залишає затяжний солодкуватий післясмак.
Рекомендація
Шу пуер — чай сильної ферментації, насичений і такиц що бадьорить. Його смак залежить від сировини, обробки та зберігання, тому купажі різних виробників вирізняються нюансами характеру. Заварюйте чорний пуер у прогрітому посуді. Насиченість настою можна змінювати співвідношенням води та чаю, а також часом настоювання. Не бійтеся експериментувати!
Як заварювати
Не шкодуйте заварки та обов'язково використовуйте окріп!
Для заварювання проливом потрібно мінімум 5-6 грам чаю на 100 мл окропу.
Обов'язково промийте посуд окропом, після чого заварюйте з експозицією від 10 секунд, збільшуючи тривалість кожної наступної протоки на 5-10 секунд.
Пуер витримає щонайменше 5 проток.
Гурманам сподобається поживний Пуер на молоці.
Для його приготування знадобиться 0,5 літри молока та 2 чайні ложки чаю.
Листя треба засипати в гаряче молоко та варити впродовж 5 хвилин.
Для заварювання в чайнику об'ємом 150-200 мл потрібно близько 2-3 г пуеру.
Якщо потрібен міцніший напій, кладуть 5-7 грам. Міцність залежить від ваших смакових уподобань.
Заливають чайний лист водою 100°C, настоюють приблизно 1-2 хвилин.
Першу заварку краще злити.
Для розкриття потенціалу чаю використовують гайвань з ісинської глини та типот – заварник для протоки. Можна готувати напій у посуді із боросилікатного скла або у керамічному чайнику. Для обробки брикету потрібна спеціальна дошка і ніж.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Розмір чайного листа | Дрібнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 357 |
Урожай | |
Урожай | 2016 |
- Ціна: 490 ₴