Копчений чай Чжен Шань Сяо Чжун (Lapsang Souchong) у червоній банці 125 г, Елітний китайський чай Лапсан Сушонг

350 грн
- В наявності
- Код: 0126
Чай Чжен Шань Сяо Чжун (Zheng Shan Xiao Zhong) — це найяскравіший представник елітного китайського (чорного) чаю, він відрізняється від усіх інших червоних чаїв своєрідним смаком і ароматом, його ще називають «копчений чай».
Назва цього чаю дослівно перекладається як:"малий вигляд (малий стандарт) з гори Чженень Шань" або "малі кущі з гори Чженень Шань". Його почали виробляти на початку 17 століття. Росте цей сорт чаю в китайській провінції Фуцзянь, чайні плантації розташовані на схилах гори Чжен Шань, недалеко від міста УІ Шань.
Чайні поля з усіх боків оточені кільцем високих гір із глибокими долинами. Висота гір 1200 — 1500 метрів над рівнем моря. Унікальні географічні умови слугують причиною порівняно холодного клімату, з теплою зими й холодним літом. Середня річна температура 18 °C.
Велика різниця між нічною та денною температурою, характерною для цього регіону, це якраз те, що потрібно для народження гарного чаю. Характерне для чаю Чжен Шань Сяо Чжун — малий вміст сирої клітковини в чайних нирках і їхня висока щільність дуже цінується в чайному кущі. Всі ці унікальні природні умови створюють сприятливе середовище, у якому росте ЧженьШаньСяоЧжун.
Аромат цього чаю викликає зовсім різні асоціації. Він багатогранний, від димно-копченого, починаючи з аромату ялинових шишок до солодкуватого з нотками листяної смолки без натяку на димність.
Смак чаю проникає глибоко. Для досвідчених поціновувачів напій розкриває складний букет, у якому відчувається яскравий свіжий відтінок чорносливу, кориці, густий аромат із відтінком диму, меду, фініків, солодкого імбиру або сухофруктів.
Чай має низку корисних властивостей, серед яких:
- загальне зміцнення організму;
- регулювання та настроювання емоційного стану;
- сприяє ефективному виведенню з хандри;
- має м'яку заспокійливу дію;
- добре зігріває;
- багатий на вітаміни й амінокислоти;
- сприяє виведенню токсинів і канцерогенів з організму;
- покращує стан крові;
- підвищує працездатність;
- допомагає поліпшити функції шлунка.
Його рекомендується вживати після тривалих фізичних навантажень на холоді. Він прекрасно розслабляє. Абсорбує жири, нормалізуючи обмін речовин, зміцнює стінки судин, сприятливо впливає на підшлункову залозу, очищає печінку, чудово регулює обмін речовин, а також добре впливає на зуби та ясна, зміцнюючи їх.
Спосіб заварювання:
Для заварювання підійде гайвань, колба або глиняний чайник. Посуд необхідно обдати окропом для того, щоб прогріти. Сухий заварювання покласти 5-7 грамів на об'єм 100-120 мл. Залити водою 100 градусів. Час першого заварювання становить 1-2 хвилини. Перву заварку обов'язково злити, оскільки вона призначена для промивання чайного листа та його розкриття. 6. Подальші заварки мають бути максимум по 1 хвилині. Заварювати чай можна до 7-8 разів
Основні | |
---|---|
Вага | 125 г |
Країна виробник | Китай |
Подарункова упаковка | Так |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Розсипний |
Тип чаю | Чорний чай |
Склад чаю | Моночай |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Копчення |
- Ціна: 350 грн