Копчений чай Чжен Шань Сяо Чжун (Lapsang Souchong) у червоній банці 125 г, Елітний китайський чай Лапсан Сушонг
Чай Чжен Шань Сяо Чжун (Zheng Shan Xiao Zhong) — це найяскравіший представник елітного китайського (чорного) чаю, він відрізняється від усіх інших червоних чаїв своєрідним смаком і ароматом, його ще називають «копчений чай».
Назва цього чаю дослівно перекладається як: "малий вид (малий стандарт) з гори Чженень Шань" або "малі кущі з гори Чженень Шань". Його почали виробляти на початку 17 століття. Росте цей сорт чаю в китайській провінції Фуцзянь, чайні плантації розташовані на схилах гори Чжен Шань, недалеко від міста УІ Шань.
Чайні поля з усіх боків оточені кільцем високих гір із глибокими долинами. Висота гір 1200 — 1500 метрів над рівнем моря. Унікальні географічні умови слугують причиною порівняно холодного клімату, з теплою зимою й холодним літом. Середня річна температура 18 °C.
Велика різниця між нічною та денною температурою, характерною для цього регіону, це якраз те, що потрібно для народження гарного чаю. Характерне для чаю Чжен Шань Сяо Чжун — малий вміст сирої клітковини в чайних бруньках і їхня висока щільність дуже цінується в чайному кущі. Всі ці унікальні природні умови створюють сприятливе середовище, у якому росте Чжень Шань Сяо Чжун.
Аромат цього чаю викликає зовсім різні асоціації. Він багатогранний, від димно-копченого, починаючи з аромату ялинових шишок до солодкуватого з нотками листяної смолки без натяку на димність.
Смак чаю проникає глибоко. Для досвідчених поціновувачів напій розкриває складний букет, у якому відчувається яскравий свіжий відтінок чорносливу, кориці, густий аромат із відтінком диму, меду, фініків, солодкого імбиру або сухофруктів.
Його рекомендується вживати після тривалих фізичних навантажень на холоді. Він прекрасно розслабляє.
Спосіб заварювання:
Для заварювання підійде гайвань, колба або глиняний чайник. Посуд необхідно обдати окропом для того, щоб прогріти. Сухої заварки покласти 5-7 грамів на об'єм 100-120 мл. Залити водою 100 градусів. Час першого заварювання становить 1-2 хвилини. Перву заварку обов'язково злити, оскільки вона призначена для промивання чайного листа та його розкриття. Подальші заварки мають бути максимум по 1 хвилині. Заварювати чай можна до 7-8 разів
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Копчення |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чорний чай |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Розсипний |
Користувальницькі характеристики | |
Вага, г. | 125 |
- Ціна: 400 ₴