Елітний чай Аньхуа чорний китайський пресований у плитці 1000 г Цзиньхуа Фучжуань 2015 рік
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Елітний чай Аньхуа чорний китайський пресований у плитці 1000 г Цзиньхуа Фучжуань 2015 рік»
Чай Аньхуа чорний колекційний "Золоті квіти" 1 кг
Чорний чай з Аньхуа (провінція Хунань) виготовлений за оригінальною технологією багатоступеневої ферментації та тривалої витримки. У формуванні смаку, аромату та інших властивостей беруть активну участь мікроорганізми, для розвитку яких цілеспрямовано створюються відповідні умови: певна вологість, температура тощо.
У створенні цього чаю беруть участь грибок Eurotium Cristatum або Цзинь Хуа, «Золоті квіти», надзвичайно корисний для здоров'я. Його колонії мають вигляд жовтих крупинок, розсипаних на поверхні чайного листа. Саме вони надають чаю його корисних властивостей: покращують травлення, знижують холестерин у крові та нормалізують кров'яний тиск.
Для виробництва цього чаю використовується зріле листя з жевцями, у них накопичується велика кількість фтору та мінералів, що зміцнюють кісткову тканину.
Ходять легенди, що Китайські лікарі використовували цей чай для антибактеріальної профілактики та від різноманітних вірусних хвороб.
У сухому вигляді — суміш темно-коричневих, скручених листиків, їхніх фрагментів і злиглих грудочок, тонкі держаки. Добре проглядаються найдрібніші крупинки «Золотих Цвітів».
Аромат сухого листа інтенсивний, глибокий, винно-деревний. Настій прозорий, жовто-оранжевий, густий і щільний.
Букет готового чаю складний, зрілий, деревно-бальзамічний із нотками сухих ягід, дубового моху, пряних трав і спецій, витриманого коньяку, прісного листя й квітів безсмертника. Смак щільний, досить м'який, об'ємний, пряний. Аромат багатогранний, глибокий, бальзамічний. Соковитий, довгий післясмак. Це специфічний, але дуже приємний на смак і за впливом чай.
Рекомендації щодо заварювання.
Заварювати весь Хей Ча необхідно крутим окропом 100 °C в тепломісткому посуді, наприклад, у ісинському чайнику з пористої глини для чорних чаїв або на крайній випадок у типоті або в керамічній гайвані. У чайнику, звичайно, чай розкриватиметься куди повніше, ніж у гайвані. Пропорція заварки до води: 4-6 г на 100 мл. Пити протокою з початковою експозицією в 10-15 сек.
Окремо відзначимо варіння чаю як прекрасний спосіб для дослідження «темного» чаю. Варка, як найкращий спосіб, має й історичні передумови. Тибетці та монголи варили Хей Ча з оліями та спеціями.
Хей Ча прекрасний енергетик для повсякденного чаювання в будь-яку пору дня й року. Попри простоту, чай дуже цікавий і гармонійний — і до смаку, і за впливом. Одночасно зігріває й освіжає, збирає увагу та знімає напруження, приводить думки до ладу і задає їм позитивний напрямок.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чорний чай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 1000 |
- Ціна: 2 500 ₴