Кошик
681 відгук
НовинкиПодивитись
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай

Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай
  • Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай, фото 2
  • Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай, фото 3
  • Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай, фото 4
  • Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай, фото 5
  • Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай, фото 6

650 

  • Немає в наявності
  • Код: 0115
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чайШу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай
650 
Немає в наявності
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Інформація для замовлення

Пуер ШУ Юньнань, урожай 2012 року

Провінція Юньнань — батьківщина чайного дерева, перший паросток якого зійшов на родючих тропічних землях південно-східних схилів Тибетських гір задовго до настання нашої ери. Саме звідси рослина з часом набула інших територій, видозмінюючись і пристосовуючись до місцевих умов. 

 

Юньнань пуер — це сорт чаю, який виготовляється з листя чайних дерев певних видів, чиї статичні крони й особливо велике листя найбільш схоже на вигляд далеких предків. До речі, одне таке дерево, чий вік становить понад 2700 років, є національним надбанням і туристичною пам'яткою провінції. 

Китайський чай Шу пуер — вид пуеру, батьківщиною якого є провінція Юньнань. Чай має багату історію завдовжки майже 200 років і зараз потрібний жителямам багатьох країн.

 

Шу Пуер — китайський чорний Пуер 

Шу Пуер — чай, винайдений у провінції Юньнань, на півдні Китаю 1978 року. Для Шу пуера використовується сировина з молодих кущів сорту Тай Ді Ча. Іноді обробляються багаторічні чайні дерева, що ростуть на схилах гір.

Чай пуер (у перекладі з китайської «пуер» — «земляний») — це особливий різновид чаю, який отримують способом ферментації попередньо обсмаженого чайного листя. У процесі його виготовлення відбувається окиснення, і чай набуває характерного чорного кольору з коричнево-зеленим відливом.

За класифікацією китайський Шу пуер належить до пресованих чаїв, тобто листя спресовані в невеликі за формою брикети. Також є екземпляри в розсипному вигляді. Однак у всіх випадках це ферментоване чайне листя.

Тривала ферментація — відмітна якість Шу пуерів. Технологія дає змогу штучним способом старіти продукт, імітуючи структуру, смак і хімічний склад Шен пуерів. На відміну від Шу пуерів, Шен пуери дозрівають упродовж 20-30 років або більше в природних умовах. Завдяки такому підходу до оброблення і виходить чай Шу пуер. 

 

Китайський Шу-пуер має велику кількість корисних властивостей: 

  • має загальнозміцнювальну дію;
  • знижує рівень цукру в крові та зменшує ймовірність виникнення діабету;
  • очищає організм, сприяє виведенню токсинів;
  • покращує стан шкіри, волосся й нігтів;
  • нормалізує роботу травної системи;
  • тонізує нервову систему;
  • нормалізує артеріальний тиск;
  • Врівноважує обмін речовин;
  • покращує пам'ять, концентрацію уваги та розумові здібності. 

Смак Шу пуеру — це смак витриманого чаю. Деякі стверджують, що присмак схожий на вершки, деякі порівнюють напій із гарячим шоколадом, іншим здається, що він схожий на кисель. Кожен по-своєму правий. Ферментація дає змогу отримати продукт, що містить у своєму складі пектин і кофеїн. Це дає настою в'язкість, калорійність і робить його схожим на один із цих напоїв.

Смак Шу Пуерів зазвичай м'який, деревний, з легким солодкуватим відтінком. Залежно від різновиду, можуть бути деревні, фруктові, горіхові, квіткові нотки. Ледве вловимий земляний запах, типовий для Шу-настоїв.

Шу Пуер може бути різних відтінків: від світло-сірого й темно-коричневого до чорного. Все залежить від того, яку було використано сировину для виробництва чаю та ступеня штучного «старіння».

Є два типи пуеру, які розрізняються за типом оброблення — шен-пуер і шу пуер. 

Шен-пуер — це зібраний, зм'ятий, просушений на сонці, пропарений і спресований (у формі таблетки, плитки, гнізда тощо) чай. Унаслідок заварювання виходить прозорий жовтий настій із щільним насиченим смаком і посмаком, з тонким і стійким ароматом. Колір листа — темно-зелений.

Шу-пуер проходить ті ж етапи оброблення, що й шен, але перед попаданням під прес його ще піддають ферментуванню. Втім, етап пресування може бути пропущений, і тоді такий пуер доходить до кінцевого споживача в сипучій формі. Внаслідок заварювання виходить рубіново-червоний настій із витриманим землистим ароматом, а також насиченим щільним смаком і посмаком. Колір листа — червоно-коричневий. 

Пуер Шу Юнань — не залишить байдужим ні одного справжнього поціновувача Китайських чаїв

Як правильно заварювати чай пуер у заварювальному чайнику (150-250 мл)? 

1 порцію чаю розм'якшують окропом упродовж 5-10 секунд, потім зливають заварку. Ємність заповнюють гарячою водою (90 °C) і томлять під кришкою 20 секунд. Потім із чайника готовий напій розливають піалами.

  • Ціна: 650 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner