Шу пуер чорний елітний Юньнань, пресований млинець 357 г 2012 рік, справжній китайський чорний підбадьорливий чай

650 грн
- В наявності
- Код: 0115
Пуер ШУ Юньнань, урожай 2012 року
Провінція Юньнань — батьківщина чайного дерева, перший паросток якого зійшов на родючих тропічних землях південно-східних схилів Тибетських гір задовго до настання нашої ери. Саме звідси рослина з часом набула інших територій, видозмінюючись і пристосовуючись до місцевих умов.
Юньнань пуер — це сорт чаю, який виготовляється з листя чайних дерев певних видів, чиї статичні крони й особливо велике листя найбільш схоже на вигляд далеких предків. До речі, одне таке дерево, чий вік становить понад 2700 років, є національним надбанням і туристичною пам'яткою провінції.
Китайський чай Шу пуер — вид пуеру, батьківщиною якого є провінція Юньнань. Чай має багату історію завдовжки майже 200 років і зараз потрібний жителямам багатьох країн.
Шу Пуер — китайський чорний Пуер
Шу Пуер — чай, винайдений у провінції Юньнань, на півдні Китаю 1978 року. Для Шу пуера використовується сировина з молодих кущів сорту Тай Ді Ча. Іноді обробляються багаторічні чайні дерева, що ростуть на схилах гір.
Чай пуер (у перекладі з китайської «пуер» — «земляний») — це особливий різновид чаю, який отримують способом ферментації попередньо обсмаженого чайного листя. У процесі його виготовлення відбувається окиснення, і чай набуває характерного чорного кольору з коричнево-зеленим відливом.
За класифікацією китайський Шу пуер належить до пресованих чаїв, тобто листя спресовані в невеликі за формою брикети. Також є екземпляри в розсипному вигляді. Однак у всіх випадках це ферментоване чайне листя.
Тривала ферментація — відмітна якість Шу пуерів. Технологія дає змогу штучним способом старіти продукт, імітуючи структуру, смак і хімічний склад Шен пуерів. На відміну від Шу пуерів, Шен пуери дозрівають упродовж 20-30 років або більше в природних умовах. Завдяки такому підходу до оброблення і виходить чай Шу пуер.
Китайський Шу-пуер має велику кількість корисних властивостей:
- має загальнозміцнювальну дію;
- знижує рівень цукру в крові та зменшує ймовірність виникнення діабету;
- очищає організм, сприяє виведенню токсинів;
- покращує стан шкіри, волосся й нігтів;
- нормалізує роботу травної системи;
- тонізує нервову систему;
- нормалізує артеріальний тиск;
- Врівноважує обмін речовин;
- покращує пам'ять, концентрацію уваги та розумові здібності.
Смак Шу пуеру — це смак витриманого чаю. Деякі стверджують, що присмак схожий на вершки, деякі порівнюють напій із гарячим шоколадом, іншим здається, що він схожий на кисель. Кожен по-своєму правий. Ферментація дає змогу отримати продукт, що містить у своєму складі пектин і кофеїн. Це дає настою в'язкість, калорійність і робить його схожим на один із цих напоїв.
Смак Шу Пуерів зазвичай м'який, деревний, з легким солодкуватим відтінком. Залежно від різновиду, можуть бути деревні, фруктові, горіхові, квіткові нотки. Ледве вловимий земляний запах, типовий для Шу-настоїв.
Шу Пуер може бути різних відтінків: від світло-сірого й темно-коричневого до чорного. Все залежить від того, яку було використано сировину для виробництва чаю та ступеня штучного «старіння».
Є два типи пуеру, які розрізняються за типом оброблення — шен-пуер і шу пуер.
Шен-пуер — це зібраний, зм'ятий, просушений на сонці, пропарений і спресований (у формі таблетки, плитки, гнізда тощо) чай. Унаслідок заварювання виходить прозорий жовтий настій із щільним насиченим смаком і посмаком, з тонким і стійким ароматом. Колір листа — темно-зелений.
Шу-пуер проходить ті ж етапи оброблення, що й шен, але перед попаданням під прес його ще піддають ферментуванню. Втім, етап пресування може бути пропущений, і тоді такий пуер доходить до кінцевого споживача в сипучій формі. Внаслідок заварювання виходить рубіново-червоний настій із витриманим землистим ароматом, а також насиченим щільним смаком і посмаком. Колір листа — червоно-коричневий.
Пуер Шу Юнань — не залишить байдужим ні одного справжнього поціновувача Китайських чаїв
Як правильно заварювати чай пуер у заварювальному чайнику (150-250 мл)?
1 порцію чаю розм'якшують окропом упродовж 5-10 секунд, потім зливають заварку. Ємність заповнюють гарячою водою (90 °C) і томлять під кришкою 20 секунд. Потім із чайника готовий напій розливають піалами.
Основні | |
---|---|
Вага | 357 г |
Країна виробник | Китай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Форма випуску | Пресований |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Моночай |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Урожай | |
Урожай | 2012 |
- Ціна: 650 грн