Да Хун Пао преміум 250г , чай червоний халат, чорний чай улун, китайський чай

1 000 грн
- В наявності
- Код: 0057
Сильне прожарювання нові враження!
Загальна інформація про улун «Да Хун Пао Сильного обсмажування»:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» (大红袍, Da Hong Pao, Великий червоний халат) – легендарний і найдорожчий улун. Цей чай збирають на горах Уї, що є справжнім символом якості в Китаї. На цих горах силами природи створені унікальні умови для зростання листя чаю: кислий і глинистий грунт, а також вологий високогірний клімат.
На окрему увагу заслуговує назва цього чаю, тому що саме воно викликає масу емоцій, при першому знайомстві. Як свідчать історичні записи монастиря Тян Сін Си, в 1385 р. в династію Мін, студент Дін Сянь, направляючись на складання імператорських іспитів, отримав тепловий удар, і один з ченців монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно склавши іспит, і отримавши високу посаду Чжуан Юань (якій відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), бажаючи віддячити Будді за чудове лікування, Дін Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити Халатом монаха. Але чернець, як істинний буддист, не прийняв такого високого дару. Тоді чиновник заповів свій Червоний Халат кущам чаю, що зростали там. Так і з'явилася назва Да Хун Пао — «Великий червоний халат».
Справжній «чистокровний» улун Да Хун Пао коштує величезних грошей і знайти його складно навіть у самому Китаї. Насправді чай, який називають Да Хун Пао — це нащадок перших чотирьох кущів, які отримали цю назву. Але це не робить цей улун поганим — навпаки, смак, аромат і ефект цього легендарного чаю по праву широко визнаний далеко за межами Китаю.
У Улуна Да Хун Пао немає чітко позначеної системи виробництва - час проведення кожного етапу визначається майстром індивідуально і залежить від багатьох факторів. Помилка під час виробництва може зіпсувати всю партію.
- Збір: сировину збирають один раз на рік з 1 по 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листями.
- Підв'ялювання: сировину розкладають на відкритому повітрі або в приміщенні, що провітрюється тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вони втратили частину вологи і стали м'якими, придатними для подальшої обробки.
- Зминання і ферментація: листя обережно мнуть вручну (або у великих барабанах, що обертаються) для того, щоб з нього виділився сік, а кисень потрапив усередину листа (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
- Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, а потім лист відправляється на обсмажування, що руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмажування відбувається у гарячому казані протягом кількох хвилин.
- Поздовжнє скручування.
- Остаточне сушіння: робиться для того, щоб з листа пішла зайва волога та зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча (毛茶).
- Відривання живців: протягом усього літа селяни відривають листочки від живця, сортують його та купажують.
- Повільне прогрівання над вугіллям (Хун Бей 烘焙): це фінальна стадія виробництва кручених чаїв. Приблизно протягом доби чай прогрівається у спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вугілля протягом усього часу кілька разів змінюється.
- Фасування.
Смак та аромат напою:
Даний вид улуна «Да Хун Пао Сильного обсмажування» має просту форму сушеного чайного листя. Колір чайних листочків може бути зеленим, бурим або коричнево-червоним. Колір напою чорно-каштановий. Якщо чай заварюється кілька разів, то колір напою стає трохи світлішим, з'являється бурштиновий відтінок.
Запах цього чаю нікого не залишить байдужим, він змінюватиметься з кожною новою заваркою. Чай має чудовий, ароматний, стійкий, багатий запах з присутністю легкої нотки ванілі та підсмажених горішків. Цінителі напою також відзначають пряні та димні нотки в ароматі. Великий червоний халат має абсолютно унікальні ароматичні властивості, так як в ньому міститься величезна кількість природних ефірних масел. Аромат сухого чаю, аромат першої заварки, аромат від посуду – всі мають свою власну родзинку. Не пошкодуйте часу і насолоджуйтеся всіма відтінками чарівного, обволікаючого аромату Да Хун Пао.
Легендарний Улун Да Хун Пао має насичений і багатогранний смак, поєднуючи в собі цілу палітру відтінків. Він також змінює смак з кожним заварюванням, що створює відчуття, ніби ви п'єте різні сорти чаю. Великий червоний халат має м'який, ніжний, оксамитовий і тривалий післясмак. Напій зовсім не гірчить, навпаки, остигаючи, набуває пронизливої насолоди і стає ще м'якшим і приємнішим.
Чайний ефект:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» носить назву «магічного нектару» за свої цілющі властивості. У складі чаю виявлено вже понад 400 вітамінів, мікроелементів та корисних сполук: вітаміни С, D, E, K, B1, B6, B3, B12, кальцій, фосфор, залізо, йод, магній, селен, цинк, марганець, ефірні олії, кофеїн, таніни, сполуки поліфенолу і т.д. При регулярному вживанні в розумних кількостях (1-2 кружки на день), цей чай надаватиме профілактичну лікувальну дію на три системи нашого організму: нервову, серцево-судинну та травну.
- Улун Да Хун Пао ідеально підходить для ранку, оскільки надає ясності розуму і готує до активних дій;
- Вдень цей чай заспокоює, знімає втому та концентрує думки;
- Надвечір краще не пити, якщо хочете лягти спати вчасно;
- Містить достатню кількість кофеїну, тому його вплив трохи схожий на стан легкого сп'яніння;
- Знижує кількість жирових клітин та рівень холестерину в крові;
- Нормалізує обмінні процеси, покращує травлення та зменшує апетит;
- Зміцнює кровоносні судини;
- Має сечогінну дію, знижує можливість утворення набряків;
- Протидіяє виникненню та розвитку ракових клітин;
Рекомендації щодо заварювання:
- Попередньо прогрійте посуд для заварювання та пиття, не заварюйте улуни і пуери в одному і тому ж посуді.
- Воду для заварювання слід обирати м'яку, покупну чи фільтровану.
- Вода кип'ятиться до появи великих білих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути приблизно з 95° до 85°С.
- Перше заварювання триває 10-15 секунд, після чого зливається.
- Наступні заварки трохи більше 15-30 секунд із збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати шляхом «протоки»).
- Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одну заварку 20-40 секунд
- Обов'язково вдихайте аромат з посуду (з дна склянки або кришки гайвані), можна використовувати чашки для вдихання аромату (веньсянбей).
- Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
- Не рекомендується пити Да Хун Пао на голодний шлунок, бо це може викликати неприємні відчуття в шлунку.
- Не рекомендується пити після 19.00, тому що може перешкодити засинанню.
- Не рекомендується зберігати улунські чаї довше 18 місяців, оскільки згодом вони перетворюються на ліки і підходять більше для виготовлення настоїв, ніж для чайних церемоній.
- У домашніх умовах зберігати варто в пакеті, з якого максимально видалено повітря (але не вакуум, інакше лист поламається). Пакет слід покласти в непрозору чайницю і поставити її у віддалене від запахів місце.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Тип смакового інгредієнта | Ваніль |
Форма випуску | Листовий |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Вага | 250 г |
Упаковка | Дерев'яна коробка |
Подарункова упаковка | Так |
- Ціна: 1 000 грн