Кошик
449 відгуків
НовинкиПодивитись
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї

Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 2
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 3
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 4
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 5
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 6

499 

  • Готово до відправки
  • Код: 0014
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір УїЧорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї
499 
Готово до відправки
Купити Купити з
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Сильне просмаження нові враження! 

Загальна інформація про улуну «Да Хун Пао Сильного обсмажування»:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» (大红袍, Da Hong Pao, Великий червоний халат) — легендарний і найдорожчий улун. Цей чай збирають на горах Уї , що є справжнім символом якості в Китаї. На цих горах силами природи створені унікальні умови для вирощування листя чаю: кислий і глинистий ґрунт, а також вологий високогірний клімат.

Окремої уваги заслуговує назва цього чаю, оскільки саме вона викликає масу емоцій під час першого знайомства. Як свідчать історичні записи монастиря Тян Син Си у 1385 р. до династії Мін студент Дин Сянь, прямуючи на складання імператорських іспитів, отримав тепловий удар, й один із ченців монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно здавши іспит і отримавши високу посада Чжуан Юань (котірій відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), бажаючи віддячити Будді за чудове зцілення, Дин Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити Халатом ченця, який його вилікував. Але монах, як істинний буддист, не прийняв такого високого дару. Тоді посадовець розпорядив свій Червоний Халат, кущам чаю. Так і з'явилася назва Да Хун Пао — «Великий червоний халат».

Справжній «чистокровний» улун Да Хун Пао коштує величезних грошей і знайти його складно навіть у самому Китаї. Насправді чай, який називають Да Хун Пао — це насіння перших чотирьох кущів, які отримали цю назву. Але це не робить цей улун поганим — навпаки, смак, аромат і ефект цього легендарного чаю справедливо широко визнаний далеко за межами Китаю.

У Улуна Да Хун Пао немає чітко зазначеної системи виробництва — час проведення кожного етапу визначається майстром індивідуально та залежить від багатьох чинників. Помилка під час виробництва може зіпсувати всю партію.

  • Збирання: сировину збирають один раз на рік з 1 до 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листями.
  • Підв'язування: сировину розкладають на відкритому повітрі або в провітрюваному приміщенні тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вони втратили частину вологи та стали м'якими, придатними для подальшого оброблення.
  • Зминання і ферментація: лист обережно зминають вручну (або у великих обертових барабанах) для того, щоб із нього видалявся сік, а кисень потрапив усередину аркуша (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
  • Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, і потім листя вирушає на обсмажування, яке руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмажування відбувається в гарячому котлі впродовж декількох хвилин.
  • Поздовжнє скручування.
  • Остаточне сушіння: робиться для того, щоб з листа пішла зайва волога та зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча (毛茶).
  • Відривання черенків: упродовж усього літа селяни відривають листочки від держака, сортують його та купажують.
  • Повільне прогрівання над вугіллям (Хун Бей 烘焙): це фінальна стадія виробництва скеляних чаїв. Приблизно впродовж доби чай прогрівається в спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вуглеки впродовж усього часу кілька разів змінюються.
  • Фасування.

Смак і аромат напою:
Цей вид улуна «Да Хун Пао Сильного обсмажування» має просту форму сушеного чайного листа. Колір чайних листочків може бути зеленим, бурим або навіть коричнево-червоним. Колір напою чорно-каштановий. Якщо чай заварюється кілька разів, колір напою стає трохи світлішим, з'являється бурштиновий відтінок.

Запах цього чаю нікого не залишить байдужим, він змінюватиметься з кожною новою заваркою. Чай має чудовий, запашний, стійкий, багатий запах із наявністю легкої нотки ванілі та підсмажених горішків. Поціновувачі напою також зазначають пряні та димні нотки в ароматі. Великий червоний халат має абсолютно унікальні ароматичні властивості, так як в ньому міститься величезна кількість природних ефірних олій. Аромат сухого чаю, аромат першого заварювання, аромат від посуду – всі вони мають свою власну родзинку. Не пошкодуйте часу та насолоджуйтеся всіма відтінками чарівного аромату Да Хун Пао

Легендарний Улун Да Хун Пао має насичений і багатогранний смак, поєднуючи в собі цілу палітру відтінків. Він так само змінює смак із кожним заварюванням, що створює відчуття, ніби ви п'єте різні сорти чаю. Великий червоний халат має м'який, ніжний, оксамитний і тривалий післясмак. Напій абсолютно не гірчить, навпаки, остигаючи, набуває пронизливої солодкості та стає ще м'якішим і приємнішим.


Чайний ефект:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» має назву «магічного нектару» за свої цілющі властивості. У складі чаю виявлено вже понад 400 вітамінів, мікроелементів і корисних сполук: вітаміни С, D, E, K, B1, B6, B3, B12, кальцій, фосфор, залізо, йод, магній, селен, цинк, марганець, ефірні олії, кофеїн, таніни, сполуки поліфенола тощо. У разі регулярного вживання в розумних кількостях (1-2 кухлі на день), цей чай буде здійснювати профілактичну лікувальну дію на три системи нашого організму: нервову, серцево-судинну та травну. 

  • Улун Да Хун Пао ідеально підходить для ранку, позаяк надає ясність розуму та готує до активних дій;
  • Вдень цей чай заспокоює, знімає втому та концентрує думки;
  • Ввечері краще не пити, якщо хочете лягти спати вчасно;
  • Містить достатню кількість кофеїну, тому його вплив трохи схожий на стан легкого сп'яніння;
  • Знижує кількість жирових клітин і рівень холестерину в крові;
  • Нормалізує обмінні процеси, покращує травлення та зменшує апетит;
  • Зміцнює кровоносні судини;
  • Має сечогінну дію, знижує можливість утворення набряків;
  • Протидіє виникненню та розвитку ракових клітин;

Рекомендації щодо заварювання:

  • Попередньо прогрійте посуд для заварювання й пиття, не заварюйте улуни та и пуери в одному й тому ж посуді.
  • Воду для заварювання треба обирати м'яку, покупну або фільтровану.
  • Вода кип'ятиться до появи великих білих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути, приблизно з 95° до 85 °C.
  • Перша заварка триває 10-15 секунд, після чого зливається.
  • Подальші заварки не більш ніж 15-30 секунд зі збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати методом «проливання»).
  • Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одну заварку 20-40 секунд
  • Обов'язково вдихайте аромат з посуду (з дна склянка або кришки гайвані), можна використовувати чашки для вдихання аромату (Венесянбей).
  • Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
  • Не рекомендується пити Да Хун Пао на голодний шлунок, бо це може викликати неприємні відчуття у шлунку.
  • Не рекомендується пити після 19:00, тому що може перешкодити засинанню.
  • Не рекомендується зберігати улунські чаї до 18 місяців, оскільки з часом вони перетворюються на ліки та підходять більше для виготовлення настоїв, ніж для чайних церемоній.
  • У домашніх умовах зберігати варто в пакеті, з якого максимально видалити повітря (але не вакуум, інакше листя зламається). Пакет треба покласти в непрозору чайницю і поставити його в віддалене від запахів місце.

 

Основні
Країна виробникКитай
Тип чаю Чай Улун
Склад чаюМоночай
Смакові інгредієнтиНатуральні
Тип смакового інгредієнтаКарамель, Ваніль
Форма випускуПресований
Розмір чайного листаКрупнолистовий
Додаткова обробкаФерментація, Обсмажування
Вага250 г
УпаковкаЖерстяна банка
Подарункова упаковкаТак
  • Ціна: 499 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner