Кошик
637 відгуків
НовинкиПодивитись
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї

Подарунок
Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 2
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 3
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 4
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 5
  • Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї, фото 6

650 

  • Немає в наявності
  • Код: 0014
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір УїЧорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї
650 
Немає в наявності
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Акція «Товари у подарунок»Ви заощаджуєте 50 ₴

Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї»

Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Сильне просмаження нові враження! 

Загальна інформація про улуну «Да Хун Пао Сильного обсмажування»:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» (大红袍, Da Hong Pao, Великий червоний халат) — легендарний і найдорожчий улун. Цей чай збирають на горах Уї , що є справжнім символом якості в Китаї. На цих горах силами природи створені унікальні умови для вирощування листя чаю: кислий і глинистий ґрунт, а також вологий високогірний клімат.

Окремої уваги заслуговує назва цього чаю, оскільки саме вона викликає масу емоцій під час першого знайомства. Як свідчать історичні записи монастиря Тян Син Си у 1385 р. до династії Мін студент Дин Сянь, прямуючи на складання імператорських іспитів, отримав тепловий удар, й один із ченців монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно здавши іспит і отримавши високу посада Чжуан Юань (котірій відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), бажаючи віддячити Будді за чудове зцілення, Дин Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити Халатом ченця, який його вилікував. Але монах, як істинний буддист, не прийняв такого високого дару. Тоді посадовець розпорядив свій Червоний Халат, кущам чаю. Так і з'явилася назва Да Хун Пао — «Великий червоний халат».

Справжній «чистокровний» улун Да Хун Пао коштує величезних грошей і знайти його складно навіть у самому Китаї. Насправді чай, який називають Да Хун Пао — це насіння перших чотирьох кущів, які отримали цю назву. Але це не робить цей улун поганим — навпаки, смак, аромат і ефект цього легендарного чаю справедливо широко визнаний далеко за межами Китаю.

У Улуна Да Хун Пао немає чітко зазначеної системи виробництва — час проведення кожного етапу визначається майстром індивідуально та залежить від багатьох чинників. Помилка під час виробництва може зіпсувати всю партію.

  • Збирання: сировину збирають один раз на рік з 1 до 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листями.
  • Підв'язування: сировину розкладають на відкритому повітрі або в провітрюваному приміщенні тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вони втратили частину вологи та стали м'якими, придатними для подальшого оброблення.
  • Зминання і ферментація: лист обережно зминають вручну (або у великих обертових барабанах) для того, щоб із нього видалявся сік, а кисень потрапив усередину аркуша (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
  • Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, і потім листя вирушає на обсмажування, яке руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмажування відбувається в гарячому котлі впродовж декількох хвилин.
  • Поздовжнє скручування.
  • Остаточне сушіння: робиться для того, щоб з листа пішла зайва волога та зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча (毛茶).
  • Відривання черенків: упродовж усього літа селяни відривають листочки від держака, сортують його та купажують.
  • Повільне прогрівання над вугіллям (Хун Бей 烘焙): це фінальна стадія виробництва скеляних чаїв. Приблизно впродовж доби чай прогрівається в спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вуглеки впродовж усього часу кілька разів змінюються.
  • Фасування.

Смак і аромат напою:
Цей вид улуна «Да Хун Пао Сильного обсмажування» має просту форму сушеного чайного листа. Колір чайних листочків може бути зеленим, бурим або навіть коричнево-червоним. Колір напою чорно-каштановий. Якщо чай заварюється кілька разів, колір напою стає трохи світлішим, з'являється бурштиновий відтінок.

Запах цього чаю нікого не залишить байдужим, він змінюватиметься з кожною новою заваркою. Чай має чудовий, запашний, стійкий, багатий запах із наявністю легкої нотки ванілі та підсмажених горішків. Поціновувачі напою також зазначають пряні та димні нотки в ароматі. Великий червоний халат має абсолютно унікальні ароматичні властивості, так як в ньому міститься величезна кількість природних ефірних олій. Аромат сухого чаю, аромат першого заварювання, аромат від посуду – всі вони мають свою власну родзинку. Не пошкодуйте часу та насолоджуйтеся всіма відтінками чарівного аромату Да Хун Пао

Легендарний Улун Да Хун Пао має насичений і багатогранний смак, поєднуючи в собі цілу палітру відтінків. Він так само змінює смак із кожним заварюванням, що створює відчуття, ніби ви п'єте різні сорти чаю. Великий червоний халат має м'який, ніжний, оксамитний і тривалий післясмак. Напій абсолютно не гірчить, навпаки, остигаючи, набуває пронизливої солодкості та стає ще м'якішим і приємнішим.


Чайний ефект:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» має назву «магічного нектару» за свої цілющі властивості. У складі чаю виявлено вже понад 400 вітамінів, мікроелементів і корисних сполук: вітаміни С, D, E, K, B1, B6, B3, B12, кальцій, фосфор, залізо, йод, магній, селен, цинк, марганець, ефірні олії, кофеїн, таніни, сполуки поліфенола тощо. У разі регулярного вживання в розумних кількостях (1-2 кухлі на день), цей чай буде здійснювати профілактичну лікувальну дію на три системи нашого організму: нервову, серцево-судинну та травну. 

  • Улун Да Хун Пао ідеально підходить для ранку, позаяк надає ясність розуму та готує до активних дій;
  • Вдень цей чай заспокоює, знімає втому та концентрує думки;
  • Ввечері краще не пити, якщо хочете лягти спати вчасно;
  • Містить достатню кількість кофеїну, тому його вплив трохи схожий на стан легкого сп'яніння;
  • Знижує кількість жирових клітин і рівень холестерину в крові;
  • Нормалізує обмінні процеси, покращує травлення та зменшує апетит;
  • Зміцнює кровоносні судини;
  • Має сечогінну дію, знижує можливість утворення набряків;
  • Протидіє виникненню та розвитку ракових клітин;

Рекомендації щодо заварювання:

  • Попередньо прогрійте посуд для заварювання й пиття, не заварюйте улуни та и пуери в одному й тому ж посуді.
  • Воду для заварювання треба обирати м'яку, покупну або фільтровану.
  • Вода кип'ятиться до появи великих білих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути, приблизно з 95° до 85 °C.
  • Перша заварка триває 10-15 секунд, після чого зливається.
  • Подальші заварки не більш ніж 15-30 секунд зі збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати методом «проливання»).
  • Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одну заварку 20-40 секунд
  • Обов'язково вдихайте аромат з посуду (з дна склянка або кришки гайвані), можна використовувати чашки для вдихання аромату (Венесянбей).
  • Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
  • Не рекомендується пити Да Хун Пао на голодний шлунок, бо це може викликати неприємні відчуття у шлунку.
  • Не рекомендується пити після 19:00, тому що може перешкодити засинанню.
  • Не рекомендується зберігати улунські чаї до 18 місяців, оскільки з часом вони перетворюються на ліки та підходять більше для виготовлення настоїв, ніж для чайних церемоній.
  • У домашніх умовах зберігати варто в пакеті, з якого максимально видалити повітря (але не вакуум, інакше листя зламається). Пакет треба покласти в непрозору чайницю і поставити його в віддалене від запахів місце.

 

Основні
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаФерментація, Обсмажування
Подарункова упаковкаТак
Розмір чайного листаКрупнолистовий
Склад чаюМоночай
Тип смакового інгредієнтаКарамель, Ваніль
Тип чаюЧай Улун
УпаковкаЖерстяна банка
Форма випускуПресований
Користувальницькі характеристики
Вага250
  • Ціна: 650 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner