Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Чорний чай улун Да Хун Пао преміум у червоній банці 250 г, Елітний натуральний подарунковий чай із гір Уї»
Сильне просмаження нові враження!
Загальна інформація про улуну «Да Хун Пао Сильного обсмажування»:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» (大红袍, Da Hong Pao, Великий червоний халат) — легендарний і найдорожчий улун. Цей чай збирають на горах Уї , що є справжнім символом якості в Китаї. На цих горах силами природи створені унікальні умови для вирощування листя чаю: кислий і глинистий ґрунт, а також вологий високогірний клімат.
Окремої уваги заслуговує назва цього чаю, оскільки саме вона викликає масу емоцій під час першого знайомства. Як свідчать історичні записи монастиря Тян Син Си у 1385 р. до династії Мін студент Дин Сянь, прямуючи на складання імператорських іспитів, отримав тепловий удар, й один із ченців монастиря використовував чай, щоб його вилікувати. Успішно здавши іспит і отримавши високу посада Чжуан Юань (котірій відповідав великий червоний халат із зображенням драконів), бажаючи віддячити Будді за чудове зцілення, Дин Сянь повернувся в монастир, і хотів нагородити Халатом ченця, який його вилікував. Але монах, як істинний буддист, не прийняв такого високого дару. Тоді посадовець розпорядив свій Червоний Халат, кущам чаю. Так і з'явилася назва Да Хун Пао — «Великий червоний халат».
Справжній «чистокровний» улун Да Хун Пао коштує величезних грошей і знайти його складно навіть у самому Китаї. Насправді чай, який називають Да Хун Пао — це насіння перших чотирьох кущів, які отримали цю назву. Але це не робить цей улун поганим — навпаки, смак, аромат і ефект цього легендарного чаю справедливо широко визнаний далеко за межами Китаю.
У Улуна Да Хун Пао немає чітко зазначеної системи виробництва — час проведення кожного етапу визначається майстром індивідуально та залежить від багатьох чинників. Помилка під час виробництва може зіпсувати всю партію.
- Збирання: сировину збирають один раз на рік з 1 до 15 травня. Зривається гілочка з першими 4 листями.
- Підв'язування: сировину розкладають на відкритому повітрі або в провітрюваному приміщенні тонкими шарами на кілька годин для того, щоб вони втратили частину вологи та стали м'якими, придатними для подальшого оброблення.
- Зминання і ферментація: лист обережно зминають вручну (або у великих обертових барабанах) для того, щоб із нього видалявся сік, а кисень потрапив усередину аркуша (що прискорює ферментацію). Після цього листя залишають на деякий час безпосередньо для ферментації.
- Обсмажування: майстер визначає, коли потрібно зупинити ферментацію, і потім листя вирушає на обсмажування, яке руйнує ферменти, припиняє процес ферментації. Обсмажування відбувається в гарячому котлі впродовж декількох хвилин.
- Поздовжнє скручування.
- Остаточне сушіння: робиться для того, щоб з листа пішла зайва волога та зафіксувалася його форма. Після цього виходить напівфабрикат, який називають Мао Ча (毛茶).
- Відривання черенків: упродовж усього літа селяни відривають листочки від держака, сортують його та купажують.
- Повільне прогрівання над вугіллям (Хун Бей 烘焙): це фінальна стадія виробництва скеляних чаїв. Приблизно впродовж доби чай прогрівається в спеціальних плетених кошиках над вугіллям. Температура жару регулюється шаром попелу над вугіллям. Вуглеки впродовж усього часу кілька разів змінюються.
- Фасування.
Смак і аромат напою:
Цей вид улуна «Да Хун Пао Сильного обсмажування» має просту форму сушеного чайного листа. Колір чайних листочків може бути зеленим, бурим або навіть коричнево-червоним. Колір напою чорно-каштановий. Якщо чай заварюється кілька разів, колір напою стає трохи світлішим, з'являється бурштиновий відтінок.
Запах цього чаю нікого не залишить байдужим, він змінюватиметься з кожною новою заваркою. Чай має чудовий, запашний, стійкий, багатий запах із наявністю легкої нотки ванілі та підсмажених горішків. Поціновувачі напою також зазначають пряні та димні нотки в ароматі. Великий червоний халат має абсолютно унікальні ароматичні властивості, так як в ньому міститься величезна кількість природних ефірних олій. Аромат сухого чаю, аромат першого заварювання, аромат від посуду – всі вони мають свою власну родзинку. Не пошкодуйте часу та насолоджуйтеся всіма відтінками чарівного аромату Да Хун Пао.
Легендарний Улун Да Хун Пао має насичений і багатогранний смак, поєднуючи в собі цілу палітру відтінків. Він так само змінює смак із кожним заварюванням, що створює відчуття, ніби ви п'єте різні сорти чаю. Великий червоний халат має м'який, ніжний, оксамитний і тривалий післясмак. Напій абсолютно не гірчить, навпаки, остигаючи, набуває пронизливої солодкості та стає ще м'якішим і приємнішим.
Чайний ефект:
«Да Хун Пао Сильного обсмажування» має назву «магічного нектару» за свої цілющі властивості. У складі чаю виявлено вже понад 400 вітамінів, мікроелементів і корисних сполук: вітаміни С, D, E, K, B1, B6, B3, B12, кальцій, фосфор, залізо, йод, магній, селен, цинк, марганець, ефірні олії, кофеїн, таніни, сполуки поліфенола тощо. У разі регулярного вживання в розумних кількостях (1-2 кухлі на день), цей чай буде здійснювати профілактичну лікувальну дію на три системи нашого організму: нервову, серцево-судинну та травну.
- Улун Да Хун Пао ідеально підходить для ранку, позаяк надає ясність розуму та готує до активних дій;
- Вдень цей чай заспокоює, знімає втому та концентрує думки;
- Ввечері краще не пити, якщо хочете лягти спати вчасно;
- Містить достатню кількість кофеїну, тому його вплив трохи схожий на стан легкого сп'яніння;
- Знижує кількість жирових клітин і рівень холестерину в крові;
- Нормалізує обмінні процеси, покращує травлення та зменшує апетит;
- Зміцнює кровоносні судини;
- Має сечогінну дію, знижує можливість утворення набряків;
- Протидіє виникненню та розвитку ракових клітин;
Рекомендації щодо заварювання:
- Попередньо прогрійте посуд для заварювання й пиття, не заварюйте улуни та и пуери в одному й тому ж посуді.
- Воду для заварювання треба обирати м'яку, покупну або фільтровану.
- Вода кип'ятиться до появи великих білих бульбашок, після чого хвилину їй дають охолонути, приблизно з 95° до 85 °C.
- Перша заварка триває 10-15 секунд, після чого зливається.
- Подальші заварки не більш ніж 15-30 секунд зі збільшенням часу на 10-15 секунд (якщо заварювати методом «проливання»).
- Для заварювання пресованого Да Хун Пао потрібно трохи більше часу, ніж на розсипний чай — на одну заварку 20-40 секунд
- Обов'язково вдихайте аромат з посуду (з дна склянка або кришки гайвані), можна використовувати чашки для вдихання аромату (Венесянбей).
- Заварювати Улун «Да Хун Пао» можна до 10 разів.
- Не рекомендується пити Да Хун Пао на голодний шлунок, бо це може викликати неприємні відчуття у шлунку.
- Не рекомендується пити після 19:00, тому що може перешкодити засинанню.
- Не рекомендується зберігати улунські чаї до 18 місяців, оскільки з часом вони перетворюються на ліки та підходять більше для виготовлення настоїв, ніж для чайних церемоній.
- У домашніх умовах зберігати варто в пакеті, з якого максимально видалити повітря (але не вакуум, інакше листя зламається). Пакет треба покласти в непрозору чайницю і поставити його в віддалене від запахів місце.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Обсмажування, Ферментація |
Подарункова упаковка | Так |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип смакового інгредієнта | Карамель, Ваніль |
Тип чаю | Чай Улун |
Упаковка | Жерстяна банка |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 250 |
- Ціна: 650 ₴