Да Хун Пао у вигляді картини 500 грам, великий червоний халат чорний чай
Отримайте цю позицію безкоштовно при покупці «Да Хун Пао у вигляді картини 500 грам, великий червоний халат чорний чай»
Да Хун Пао (大红袍, Великий Червоний Халат) – традиційний китайський чай, що росте у північно-західній частині провінції Фуцзянь, горах Уї Шань. Належить до класу улунів сильної ферментації. Також зустрічається з «маркуванням» ушанський, скельний чай.
На сьогоднішній день «Великий Червоний Халат» є одним із найвідоміших чаїв Китаю. Його по праву можна назвати імператором скельних улунів, чаєм-легендою. Кущ Да Хун Пао входить до знаменитої четвірки Си Да Мінь Цун, або «Чотири Великі Фуцзяньські Кущі». Це щонайменше «корінний житель» уішаньських стрімчаків.
Смак – м'який, карамельний і водночас терпкий. Терпкість легка та приємна, тому напій не гірчить. В улуні також уловлюються густі нотки карамелі, ірису, ванілі та фруктів. Охолоджуючись, чай набуває ще більшої м'якості та насолоди, стає більш фруктовим на смак.
Післясмак – м'який, ніжний, одночасно солодкуватий, пряний і освіжаючий. Чай ніби обволікує і залишає після себе стійкий смак.
Червоний халат багатий на цінні мікроелементи. У його складі у великій кількості є кофеїн, танін, йод, марганець, селен, фосфор, залізо, цинк, кальцій і магній, а також вітаміни B1, B3, B6, B12, С, D, E, K.
Лікувальна дія
- Виводить шлаки та очищає організм від токсинів.
- Протистоїть появі тромбів та ракових клітин.
- Зміцнює кровоносні судини.
- Покращує стан порожнини рота, волосся та шкіри.
- Ефективний за необхідності знизити вагу.
- Заспокоює нервову систему.
- Компенсує нестачу корисних речовин.
Да Хун Пао допомагає:
- підняти настрій, зарядити оптимізмом;
- подарувати почуття гармонії та емоційного балансу;
- підвищити концентрацію, уважність;
- відчути приплив сил;
- розслабитися;
- налаштуватися на усвідомлений стан «тут і зараз»;
- підготувати тіло та розум до медитації.
Для заварювання Да Хун Пао найкраще підійде метод протоки. Можна обійтися класичним Пін Ча (Пробування Чаю), або якщо перед вами дорогий, високоякісний чай – скористатися методом Гун Фу Ча, з використанням чайних пар. Другий варіант допоможе більшою мірою дізнатися чай, насолодитися не лише смаком, але й поринути у гру аромату.
Повернемося до наших проток. Починається чаювання з підготовки води та посуду. Що нам знадобиться:
- Вода із температурою 95 градусів;
- Чайник/гайвань із ісинської глини для уішаньських улунів. Також підійде порцелянова з товстими або середніми по товщині стінками;
- Чахай. Матеріал значення особливого немає;
- Чашка/піала.
На самому початку прогріваємо посуд, після чого поміщаємо чай у чайник чи гайвань. Заливаємо водою і одразу зливаємо. Перше заварювання не п'ється, воно необхідне для того, щоб промити чай, а також підготувати його до подальшого заварювання.
Після цього можна приступати до заварювання. Посуд для заварювання до верху наповнюється водою. Даємо чаю настоятися протягом 5-20 секунд, залежно від кількості покладеного вами чаю. Після цього переливаємо готовий настій у чахай.
З чахаю розливаємо чай у чашки. Даємо трохи охолонути, щоб температура була приблизно 45-50 градусів. Це дозволить смаку максимально передати свої якості.
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Збір |
Тип смакового інгредієнта | Ваніль |
Форма випуску | Пресований |
Користувальницькі характеристики | |
Кількість в упаковці | 1 |
Тип чаю | Чай Да Хун Пао |
Вага, г. | 500 |
- Ціна: 750 ₴