Кошик
758 відгуків
НовинкиПодивитись
+380 (93) 177-65-70
Nirvana.in.ua
Кошик

Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю

Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 2
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 3
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 4
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 5
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 6
  • Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю, фото 7

390 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: 0002
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
Елітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із КитаюЕлітний чорний чай китайський Пуер Шу 2018 рік, пресований у плитці 250 г, Справжній пуер із Китаю
390 ₴
Немає в наявності
+380 (93) 177-65-70
Viber Telegram
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Інформація для замовлення

Шу пуер 2016 року — оригінально представлений сорт пуеру, що вирізняється яскравим смаком і незвичайним поданням. Це особливий різновид чаю, який виробляється тільки в Китаї за унікальною технологією. Зібране листя піддають процесу  природного старіння. 

Китайський чай Шу-пуер темний, із шоколадними чаїнками та золотистими бруньками. Аромат із нотами осіннього лісу, горіху, чорносливу, кураги. Настій бурштинового, нафтового кольору, залежить від концентрації. У смаку відтінки деревної кори, землі, горіхової шкірки, сухофруктів, шоколаду. Якщо в сухому або завареному продукті неприємні ноти цвілі, риби, вологого підвала — це не норма. Можливо, запаси сховища з порушенням технології. 

На смак впливають особливості рецепта, співвідношення листя з бруньками, сировини різних плантацій, років збирання. Іноді брендові рецепти фабрик Менхай, Сягуань, Хайань намагаються копіювати, щоб отримати напій із таким же характером. 

Чай прискореної ферментації не змішують зі штучними інгредієнтами, ароматизаторами. Іноді використовують натуральні пелюстки чайної троянди, хризантеми. Або фасують у висушену шкірку мандарина, лайма. Пити його бажано без цукру або інших підсолоджувачів. Свіжий настій залишає приємний медовий післясмак. Поєднується з горішками, сухофруктами. 

П'ЯТЬ КОШТОВНОСТЕЙ

Аромат: Містить землисті нотки, які згодом зникають і починають проявлятися аромати горіха, дерева, карамелі, шоколаду.
Смак: Є легкі шоколадні та горіхові нотки.
Настій: Має темний непрозорий і навіть коричнево-червоний колір і навіть деяку густоту.
Листя: Пресоване листя темного кольору в бамбуковому листі.
Післясмак: Солодкувате, довге, густе та соковите з приємними відтінками. 

 

ЯК ЗАВАРЮВАТИ

  • Температура води: 95-96 градусів
  • Дозування: 6-10 грамів на 300 мл
  • Перша заварка: Настояти 2-3 секунди та злити
  • Друга заварка: Настоювати 25-30 секунд
  • Наступні заварки: Кожну подальшу заварку збільшити час настоювання на 5-10 секунд 

Корисні властивості
Чай містить вітаміни (C, групи B) і мінерали, сприяє зміцненню судин, покращує травлення й обмін речовин, допомагає у разі схуднення, полегшує похмільний синдром і бадьорить.

Ви можете заварювати Пуер до 10 разів. приємного чаювання! 

Зі списку «шести великих китайських чаїв» Шу пуер — наймолодший. Рецепт виготовлення з'явився в 70-х роках минулого століття та стрімко завоював популярність у Піднібесній та Європі. Особливість чаю в процесі прискореної ферментації. Завдяки цьому купаж не потребує тривалого дозрівання.

Попри те, що Шен з'явився на кілька століть раніше, європейці віддають перевагу «чорному» варіанту. У нього більш напористий, зрозумілий смак і доступна вартість, яка не настільки залежить від віку. 

ЧИМ ЧОРНИЙ ПУЕР ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ЗЕЛЕНОГО 

Перший пуерний чай назвали Шен (生) — зелений, молодий, новий, ще не достиглий. Його пресували в млинці або цеглу та надсилали на продаж. Епіцентром виготовлення стала провінція Юньнань. Звідси вантаж слідував знаменитим чайно-кінським шляхом, подорож тривала мінімум 3 місяці. Товар потрапляв під зливу, сирів, висиїав під променями сонця. Тривала ферментація не псувала смак. Навпаки — він ставав темнішим, ароматнішим.

У XX столітті попит на китайський напій виріс і це стало ударом маваш для фабрик, вони не встигали випускати Шен, який дозрівав місяцями. Спосіб пришвидшити старіння винайшли в 1970-х. За однією з версій Куньмінська фабрика зберігала запаси товару на вулиці під брезентом. Під час дощу під нього просочилася волога, мікроклімат, що утворився всередині, змусив чай дозріти швидше.

Технологи Менхайської та Куньмінської фабрик адаптували принцип прискореної ферментації. Так з'явився Шу пуер (熟) — чорний, готовий, достиглий. Серед перших був купаж 7262 від фабрики Менхай.

Відтоді так стали зазначати спосіб виробництва пуеру — Шу (природна ферментація) або Шен (прискорена). Україна теж звикла до такої класифікації. Хоча жителі віддалених селищ Піднібесний зістарений зелений пуер ще можуть називати Шу.

 

Приємного чаювання.

 

  • Ціна: 390 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner