Кошик
244 відгуків
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380 (68) 068-03-40
Nirvana.in.ua
Кошик

Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований

Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований
  • Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований, фото 2
  • Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований, фото 3
  • Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований, фото 4
  • Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований, фото 5

390 грн

  • В наявності
  • Код: KCR0004
+380 (68) 068-03-40
Viber Telegram
Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресованийЧай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 пресований
390 грн
В наявності
Купити
+380 (68) 068-03-40
Viber Telegram
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Шу пуер 2016 - оригінально представлений сорт пуера, що відрізняється яскравим смаком і незвичайною подачею. Це особливий вид чаю, який виробляється лише в Китаї за унікальною технологією. Зібрані листя піддають процесу природного старіння.

Зі списку «шості великих китайських чаїв» Шу пуер – наймолодший. Рецепт виготовлення з'явився у 70-х роках минулого століття та стрімко завоював популярність у Піднебесній та Європі. Особливість чаю у процесі прискореної ферментації. Завдяки цьому купаж не потребує тривалого дозрівання.

Незважаючи на те, що Шен з'явився на кілька століть раніше, європейці віддають перевагу «чорному» варіанту. У нього напористіший, зрозуміліший смак і доступна вартість, яка не настільки залежить від віку.

ЧИМ ЧОРНИЙ ПУЕР ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ЗЕЛЕНОГО 

Перший пуерний чай назвали Шен - зелений, молодий, новий, ще не дозрілий. Його пресували в млинець чи цеглу та відправляли на продаж. Епіцентром виробництва стала провінція Юньнань. Звідти вантаж прямував знаменитим чайно-кінським шляхом, подорож тривала мінімум 3 місяці. Товар потрапляв під зливу, сирів, висихав під променями сонця. Тривала ферментація не псувала смаку. Навпаки – він ставав темнішим, ароматнішим.

У XX столітті попит на китайський напій виріс, і це стало ударом маваш для фабрик, вони не встигали випускати Шен, який дозрівав місяцями. Спосіб прискорити старіння винайшли у 1970-х. За однією з версій, Куньмінська фабрика зберігала запаси товару на вулиці під брезентом. Під час дощу під нього просочилася волога, мікроклімат, що утворився всередині, змусив чай ​​дозріти швидше.

Технологи Менхайської та Куньмінської фабрик адаптували принцип прискореної ферментації. Так з'явився Шу пуер - чорний, готовий, дозрілий. Серед перших був купаж 7262 від заводу Менхай.

З того часу так стали позначати спосіб виробництва пуера - Шу (природна ферментація) або Шен (прискорена). Україна також звикла до такої класифікації. Хоча мешканці віддалених сіл Піднебесної зістарений зелений пуер ще можуть називати Шу.

Китайський чай Шу пуер темний, із шоколадними чаїнками та золотистими нирками. Аромат з нотами осіннього лісу, горіха, чорносливу, кураги. Настій бурштинового, нафтового кольору залежить від концентрації. На смак відтінки деревної кори, землі, горіхової шкірки, сухофруктів, шоколаду. Якщо в сухому чи завареному продукті неприємні ноти цвілі, риби, вологого підвалу – це норма. Ймовірно, запаси зберігали із порушенням технології.

На смак впливають особливості рецепту, співвідношення листя із нирками, сировини різних плантацій, років збору. Іноді брендові рецепти фабрик Менхай, Сягуань, Хайвань намагаються копіювати, щоб отримати напій з таким самим характером.

Чай прискореної ферментації не змішують із штучними інгредієнтами, ароматизаторами. Зрідка використовують натуральні пелюстки чайної троянди, хризантеми. Або фасують у висушену шкірку мандарину, лайма. Пити його бажано без цукру чи інших підсолоджувачів. Свіжий настій залишає приємний медовий смак. Поєднується з горішками, сухофруктами.

П'ЯТЬ ДОРОГОЦІННОСТЕЙ

Аромат: Містить землісті нотки, які з часом зникають і починають виявлятися аромати горіха, дерева, карамелі, шоколаду.
Смак: Є легкі шоколадні та горіхові нотки.
Настій: Має темний непрозорий і навіть коричнево-червоний колір і навіть деяку густоту.
Аркуш: Пресоване листя темного кольору в бамбуковому листі.
Післясмак: Солодкуватий, довгий, густий і соковитий з приємними відтінками.

ЯК ЗАВАРИВАТИ

  • Температура води: 95-96 градусів
  • Дозування: 1 плитка/350 мл
  • Перша заварка: Настояти 2-3 секунди та злити
  • Друге заварювання: Наполягати 25-30 секунд
  • Наступні заварки: Кожне наступне заварювання збільшити час настоювання на 5-10 секунд

Корисні властивості 

Чай містить вітаміни (C, групи B) і мінерали, сприяє зміцненню судин, покращує травлення та обмін речовин, допомагає при схудненні, полегшує похмільний синдром і бадьорить.

Ви можете заварювати пуер до 10 разів. приємного чаювання!

Приємного вам чаювання.

 

Основні
Вага250 г
Країна виробникКитай
Подарункова упаковка Ні
УпаковкаПаперовий пакет
Кількість в упаковці1 шт.
Форма випускуПресований
Тип чаю Чай Пуер
Склад чаюЗбір
Розмір чайного листаКрупнолистовий
Смакові інгредієнтиНатуральні
Додаткова обробкаФерментація
  • Ціна: 390 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner