Чай китайський чорний пресований Пуер Шу Лао Бан Чжан блін 357г, Пуер Юньнань 2008 рік

Шу Пуер «Лао Бан Чжан» 2008 року:
На ринку китайського чаю, Лао Бан Чжан (ЛБЧ) (老班章) відомий як король шу Пуера. Аромат неймовірно сильний, складний смак і багатий. У Куньмін чайні знавці часто описують смак ЛБЧ як «霸» (домінуючий зверху). Саме тому вони увінчали ЛБЧ як «Король».
ЛБЧ названий на честь села, яке виробляє цей чай. Село ЛБЧ розташоване на горі Бу Лан (布朗山) округу Мен Хай (勐海), Сішуан Банна (西双版纳, Південно-Західна Юньнань). Найдавніший запис про виробництво чаю в селі відстежується вже з 1476 року. У селі ЛБЧ мешкали меншини, відомі як племена Bu Lang. Вони ж і посадили чайні дерева та виготовляли чай у горах. Сьогодні існує 117 сімей народності Бу Лан, які мешкають у селі ЛБЧ.
Село розташоване на висоті 1700-1900м над рівнем моря. Така велика висота рідко зустрічається у тропічній частині Південної Юньнані. Середня температура щорічно становить 18,7 градусів за Цельсієм. Майже половину року цей гірський район із селом ЛБЧ покритий густим туманом. Чайні плантації ЛБЧ знаходяться неподалік кордону М'янми і займають 310 гектарів. Відповідно до офіційного документа, передбачається, що існує 78555 чайних дерев у віці понад 100 років, 70866 чайних дерев — понад 200 років, 37076 чайних дерев у віці понад 500 років та 9412 чайних дерев віком понад 800 років. Чайні дерева ростуть у джунглях, вони співіснують з іншими дикими рослинами у джунглях, і, отже, вони не є забрудненими пестицидами чи будь-якими хімічними добривами.
Фермери народності Bu Lang керують і дбають про ці дерева за своєю оригінальною методикою. До сьогодні вони все ще виробляють чай ЛБЧ, використовуючи традиційні методи обробки, які передаються з покоління в покоління.
У 1950-х роках цей чай був обраний як данина голові Мао Цзедуну, який був відомий як «чайний маніяк».
- Історично відомий.
- Цей чай був колись обраний як данина найвищим керівникам Китаю.
- Хороша якість, солодкий затяжний смак та сильний післясмак, зі сміливим та багатим ароматом.
- Величезний попит та малий обсяг виробництва.
- Постачання сировини частково монополізовано однією чайною фабрикою.
Смак, аромат:
Відмінний Шу Пуер «Лао Бан Чжан» для повсякденного чаювання з м'яким, витриманим смаком та зігріваючим, медитативним впливом. Відновлює запас сил, знімає втому і напругу, розслабляє, не заважаючи при цьому конструктивній активності та здатності ясно і чітко мислити. Букет готового чаю зрілий, округлий, горіхово-хлібної тональності. Смак м'який, міцний, шовковистий, солодкуватий, з тонкою горіховою гіркуватістю. Аромат глибокий, спокійний, теплий. Приємний, бархатистий післясмак.
Чайний ефект:
Китайці називають чай пуер засобом, що допомагає від ста хвороб, і вважають його напоєм довголіття, стрункості та молодості. Він є одним з небагатьох чаїв, який можна пити людям із виразками. Напій допомагає при різних порушеннях травлення, його рекомендують приймати при диспепсіях, отруєннях, включати до комплексної терапії колітів, дуоденітів та гастритів. Чай пуер може знімати наліт зі слизових оболонок, покращувати засвоєння їжі та перистальтику кишечника. Його можна пити навіть при загостреннях хвороб ШКТ, але в цьому випадку напій має бути лише трохи теплим, але не гарячим.
Пуер є тонізуючим засобом. Шу Пуер «Лао Бан Чжан» По силі впливу на організм його можна порівняти з сильними енергетиками. Він покращує увагу та концентрацію, а також прояснює думки, тому буде корисним тим, хто займається розумовою діяльністю.
Пуер – чай, корисні властивості якого оцінили не лише у Китаї, а й у всьому світі. Сучасні вчені підтвердили сприятливий вплив напою на склад крові. Регулярне вживання чаю дозволить знизити рівень «поганого» холестерину та послужить профілактикою хвороб судин та серця. Він може стати незамінним продуктом для діабетиків, оскільки зменшує відсоток вмісту цукру в крові. Ще чай пуер справляється з очищенням організму. Він позбавляє шлаків і токсинів, чистить печінку і налагоджує роботу селезінки та жовчного міхура.
Вченими було доведено користь чаю пуер для схуднення. Багато досліджень було проведено у Франції. Після напій стали використовувати як основу або одну із складових дієтичних програм. Він знижує апетит, прискорює метаболізм та сприяє розщепленню жирових клітин.
Чорний чай пуер підходить для приготування оздоровчих сумішей. Наприклад, у Китаї його поєднують із корицею, трояндою та хризантемами. Подібні добавки не тільки наділяють напій лікувальними властивостями, але й дають можливість надати його смаку та аромату нових відтінків.
Спосіб заварювання Шу Пуер «Лао Бан Чжан»:
Варіння: Для цього способу приготування рекомендується використовувати скляний чайник, це дозволить краще контролювати стадії приготування напою. Спочатку необхідно підготувати воду до чаю. Поставте чайник на вогонь і з появою крихітних бульбашок, що піднімаються з дна, вичерпніть чашку води з чайника і знову залийте її при виникненні глухих ударів, що передують закипанню.
Спосіб заварювання:
У фарфоровій гайвані або чайнику для Шу пуерів:
• На 1 заварку (200 мл): 7-8 гр. чаю.
• Температура води: 90–100°С.
• Тривалість заварювання: 15-60 с протокою або 2-5 хв у чайнику.
• Кількість заварок: 7-8 разів протокою, 5-6 разів у чайнику.
Приємного вам чаювання.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Склад чаю | Збір |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Пресований |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 357 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Ні |
Урожай | |
Урожай | 2008 |
- Ціна: 599 грн